03/10/24

La Policia Local celebra la diada de Sant Miquel amb el lliurament de reconeixements

Aquest dimecres, s’ha commemorat el dia de Sant Miquel, patró de la Policia Local, amb  un acte institucional de reconeixement a la tasca de tot el cos d’agents. Diferents agents han rebut distincions per les actuacions més destacades que han dut a terme el darrer any.

Image
La Policia Local celebra la diada de Sant Miquel amb el lliurament de reconeixements

Imatge de la celebració de la diada de Sant Miquel

La Policia Local d’Olesa ha commemorat aquest dimecres la diada de Sant Miquel, patró dels policies, amb un acte institucional a l’auditori de la Casa de Cultura, amb la presència de Marc Costa, responsable de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya;  la major part del cos local; membres dels Mossos d’Esquadra de Martorell; la Policia Nacional de Cornellà; la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, així com les Policies Locals d’Abrera, Esparreguera, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires, i també membres de la guàrdia municipal de Collbató i Protecció Civil. Durant l’acte, presidit per l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Parent, s’ha fet un reconeixement als i les agents que han protagonitzat actuacions policials destacades els darrers mesos.

L’acte ha arrencat amb tots els agents en formació al vestíbul de la Casa de Cultura. Com a benvinguda als convidats, l’inspector en cap de la Policia Local d’Olesa, Isaac Aymerich, ha volgut reconèixer la responsabilitat i el compromís dels agents en la seva tasca a l’hora “de protegir i servir la ciutadania”, destacant la importància de la seva feina com a la primera línia de defensa contra el delicte i la injustícia.

Audio file

Per la seva banda, el responsable de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya, Marc Costa, ha posat en valor la importància de les policies locals i ha recordat que la seguretat a Catalunya es basa en dos pilars: Mossos d'Esquadra i policies locals.

Audio file

L’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Parent, ha volgut fer èmfasi en la proximitat del cos de Policia Local: "La policia de proximitat, com la que tenim a Olesa, destaca perquè està arrelada en els valors de servei, respecte i empatia. El vostre compromís és molt més que una simple responsabilitat professional. És un compromís amb cada persona que viu i treballa a Olesa. La proximitat no és només física; és també emocional, perquè formeu part d’aquells col·lectius a qui la gent recorre en moments de necessitat, i com a tal, el vostre deure és ser no només ferms, sinó també comprensius i humans". A més, l’alcalde ha felicitat els agents per les seves actuacions destacades durant l'any, posant de relleu la seva contribució “per fer d'Olesa un municipi millor per tothom”.

Audio file

Tot seguit s'ha fet el lliurament de reconeixements als agents per accions destacades dutes a terme al municipi, com ara la detenció el passat 14 de juny, de la persona causant de la crema de diversos contenidors a Olesa; la resolució d’un presumpte delicte de furt i estafa, i la detenció de l’autora d’un atracament, entre d’altres. També s’ha reconegut la tasca del caporal Albert Font.

Finalment, s’ha lliurat un obsequi a l’agent que ha estat pare aquest darrer.