02/10/24

Nova edició de la Fira de la Tardor d’Olesa

Aquest diumenge 6 d'octubre, la plaça Catalunya acollirà una nova edició de la fira del comerç local, des de les 10 h del matí fins a les 20 h.

Image
Cartell de la Fira de Tardor dels comerciants d'Olesa 2024

Cartell de l'edició d'enguany de la Fira de la Tardor.

Aquest diumenge torna la Fira de Tardor d’Olesa que impulsa l'Associació de Botiguers i Comerciants d'Olesa en col·laboració amb l’Ajuntament. Des de les 10 h del matí i fins a les 20 h, la plaça de Catalunya acull una cinquantena de parades de comerços del municipi amb un ampli ventall de productes que ofereixen descomptes i promocions. 

Es tracta d’una fira ja consolidada al municipi, amb gairebé una vintena d’edicions. Aquests esdeveniments són un punt de trobada del comerç olesà i permet als comerciants donar a conèixer tota l'oferta de la qual disposen. A més, s'aprofita l'ocasió per oferir descomptes, promocions i liquidacions; tot i que també es fa la presentació de productes nous de temporada.

L’Ajuntament d’Olesa, a través del Departament de Promoció Econòmica, col·labora amb l’entitat amb una aportació econòmica per aquest 2024 de 20.000 euros. Domènec Paloma, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat que “aquesta col·laboració és una aposta clara per part de l'Ajuntament per dinamitzar i donar a conèixer els comerços locals a Olesa de Montserrat". 

Audio file

A banda de tota l'oferta comercial que es podrà trobar a la fira, la trobada també té un caire lúdic amb les activitats complementàries que hi haurà al llarg del matí, com inflables per als infants i actuacions de caràcter familiar. Cap al migdia, entre les 12 i les 14 h, els assistents podran gaudir d'un vermut. Tot i això, el servei de bar s'allargarà durant la jornada sencera.

Agenda urbana

Aquesta edició destaca per la presència d'una carpa del Departament de Participació Ciutadana, d'11 a 14 h, que servirà per promoure les aportacions ciutadanes en l'Agenda Urbana. Aquesta serà un dels dos estands informatius previstos per recollir les propostes de la ciutadania en general. En concret, se centrarà a elaborar una DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats) del projecte. Les aportacions ciutadanes també es poden fer a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat.

L'Agenda Urbana és un document marc estratègic i metodològic que té per objectiu preservar el medi ambient, lluitar contra el canvi climàtic, crear oportunitats de progrés social i econòmiques des de la perspectiva de la sostenibilitat i la inclusivitat. Aquesta iniciativa se situa en el marc d’un conjunt de pactes internacionals que defineixen les grans fites d’una estratègia global de desenvolupament sostenible.