21/12/22

La Policia Local d'Olesa fa una nova campanya informativa per prevenir robatoris durant les compres de Nadal

La Unitat de Relacions amb la Comunitat de la Policia Local d’Olesa, està fent una nova campanya informativa entre els comerços del municipi sobre mesures de seguretat per evitar robatoris durant les compres de Nadal.

Image
El caporal de la Policia Local d'Olesa rep informació de la campanya adreçada als comerços i ciutadania

Aquesta campanya va adreçada als comerços però també a la ciutadania en general, amb l’objectiu de garantir la seguretat per tal de prevenir els delictes, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades en la via pública. La campanya se centra en la prevenció d’aquest tipus de delictes, però també en com cal actuar un cop es produeixen.

Albert Font, caporal de la Policia Local d’Olesa i membre de la Unitat de Relacions amb la Comunitat, ha destacat que “anem establiment per establiment i facilitem informació amb consells de seguretat als comerços durant el Nadal, que és quan es concentra molta afluència de públic i quan la gent també porta més diners en efectiu”.

En total visitaran més de 300 establiments que hi ha al municipi. Va engegar a principis de mes i recorren barri per barri, i també n’informen a les associacions de veïns i a les escoles. “Com en anteriors campanyes donem consells molt bàsics però efectius i que cal anar recordant any rera any. Son dies en que hi ha moltes vendes, molta concentració de gent i als comerços recomanem que cada dia buidin les caixes registradores i que es faci passar els clients en petits grups” ha explicat Font.

Un altre dels punts on es va incidència és al mercat ambulant dels divendres “hi ha molta concentració de gent i intensificant la presència policial hem notat que s’ha reduït el nombre de furts” ha destacat el caporal de la Policia Local.

A part dels consells a les botigues, també recorden consells de seguretat a la ciutadania a casa, al carrer i al caixer, així com què s’ha de fer en cas de ser víctima. 

Des de la Policia Local es recorda, que, davant qualsevol fet delictiu que s’hagi patit o se’n tingui coneixement tant comerços com ciutadania poden contactar al telèfon d’emergències 112 i sempre denunciar el fet.

Principals consells per a la ciutadania:

 • Tanqueu amb clau la porta de casa vostra
 • Quan sortiu o entreu al garatge, comproveu que la porta quedi tancada.
 • Quan aneu a fer compres de Nadal, porteu la mínima quantitat possible en bitllets. És millor fer-ho amb targeta de crèdit, aquestes són personals i intransferibles.
 • Si rebeu trucades d’operaris de telefonia, gas, electricitat...verifiqueu trucant a la companyia i demaneu-los la identificació.
 • Si traieu diners del caixer, oculteu-vos de la vista dels altres i no accepteu ajuda de ningú.
 • Al carrer, porteu les bosses de mà creuades al davant i sempre tingueu-les vigilades.
 • En les compres  per Internet, assegureu-vos de tenir els dispositius configurats correctament amb els nivells de seguretat, navegadors actualitzats i no fer transaccions econòmiques a través de xarxes wi-fi públiques. També s’ha de comprovar que la pàgina web on es vol comprar sigui segura. 

Consells per als comerços:

 • No acumuleu diners a les caixes enregistradores i buideu-les sovint.
 • Durant el dia és convenient que efectueu ingressos regulars a l es entitats bancàries, de forma periòdica. Eviteu el trasllat de molts diners de cop i, quan calgui, feu-ho amb discreció i adoptant totes les mesures de seguretat possibles.
 • Limiteu les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.
 • Instal·leu xips de seguretat als productes.
 • Porteu un control de la quantitat de claus de l’establiment i de les persones que en disposen de còpies

Documents relacionats