16/09/24

Olesa de Montserrat se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat

Aquest any, durant el divendres 20, el bus urbà d'Olesa serà gratuït.

Image
Cartell de la setmana de la mobilitat 2024

Cartell de la Setmana Europea de la Mobilitat 2024.

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació. El tema escollit per la Comissió Europea per a aquest any és "Compartim l'espai públic", posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible, ja que comporta un benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

Com cada any, l’Ajuntament d’Olesa se suma a aquesta commemoració amb una campanya que vol promoure una mobilitat més sostenible i recordar la normativa específica sobre les bicicletes. L'activitat d'aquest any se centrarà en el divendres 20, quan el bus urbà serà gratuït tot el dia. Durant el 2023, la línia del servei de bus urbà va incrementar el nombre de viatgers un 44% respecte al 2022, assolint una mitjana de 162 viatgers al dia, de dilluns a divendres.

En la línia de la mobilitat sostenible, l'Ajuntament porta un any preparant el projecte del Bicibús. Un servei Bicibús que establirà una ruta per anar amb bicicleta a l’escola de manera segura. Aquesta activitat es farà de manera periòdica un cop a la setmana en col·laboració amb la UCO. Actualment s'estan ultimant els detalls per arrancar el projecte durant les properes setmanes.

Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Olesa fa molts anys que hi participa a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. El tema escollit és "Compartim l'espai públic". Aquest espai atorga multitud de beneficis a la societat. És un espai on la ciutadania, el transport i les activitats tenen el seu propi espai, un espai amb menys soroll i contaminació que garanteix la igualtat social, la seguretat i una millor qualitat de vida. Els seus objectius principals d'aquest any són: 

  • Millorar la qualitat de vida a les ciutats i promoure infraestructures dirigides a les persones.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les diferents modalitats.
  • Promoure l’ús dels mitjans de transport més nets i sostenibles i impulsar un canvi d'hàbits oferint infraestructures, xarxes, condicions i destinacions adients, que afavoreixin la mobilitat activa i el transport públic.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Complementar iniciatives europees com ara REPowerEU i el Pacte Verd Europeu.