12/09/24

Bon balanç de les activitats socioeducatives que ha organitzat l’Ajuntament d’Olesa aquest estiu

Més de 900 infants i joves han participat a les activitats socioeducatives que ha organitzat l’Ajuntament d’Olesa aquest juliol i agost.

Image
Imatge de la projecció de cinema a la fresca de l'agost de 2024

Cinema d'estiu familiar al Parc Municipal

L’Estiu jove, els Tallers de música per a nadons, Els Jocs al carrer, o el Cinema familiar a la fresca son algunes de les activitats que ha organitzat el departament d’Educació i Infància amb molt bona resposta. 

Un total de 915 infants, adolescents i joves han participat en les 8 activitats que ha organitzat aquest estiu el departament d’Educació i Infància. Algunes de les propostes eren noves i d’altres ja s’han organitzat en vàries edicions, però totes han tingut una alta participació. 

La Cap tècnica del departament Iolanda Balcells, ha destacat “propostes com l’Estiu Jove, el casal d'estiu per a joves de 1r a 4t de l'ESO amb activitats culturals, de lleure, sortides i piscina d'estiu que es fa al juliol a l'Escorxador, on han participat 31 joves; o els Casal d’Agost, aquest any amb el servei de menjador, que oferia 50 places i totes es van omplir”.

Entre les noves propostes destaca el Taller de música per nadons, adreçat a famílies amb infants de 9 mesos a 3 anys, on van participar una trentena de famílies; i el Cinema familiar a la fresca, amb 150 persones assistents per pel·lícula. 

I és que aquest estiu hi ha hagut propostes per a tots els gustos. Un estiu de ciència, tallers de ciència per a infants de 3r i 4t d'educació primària per a descobrir, jugar i experimentar amb conceptes científics. Hi van participar 11 infants.

També es va organitzar Dramàtics, el taller de gestió emocional per a joves de 1r a 4t d'ESO on mitjançant tècniques de dramatúrgia i jocs d'interpretació una desena d’adolescents van treballar a l'autoconeixement i el contacte amb les emocions. 

Tots els dijous de juliol s’ha tornat a organitzar els Jocs al carrer. El Parc Municipal ha tornat a acollir propostes lúdiques de jocs cooperatius, jocs de taula i jocs gegants del món per a una trentena de  famílies amb infants de 3 a 16 anys. 

A l’agost han continuat les propostes amb les activitats lúdiques i de lleure, piscina, jocs i tallers amb els Casals d’Estiu per a una cinquantena d’infants de I3 a 6è de d’Educació Primària. En els casals, en col·laboració amb la Biblioteca Santa Oliva, s’ha continuat fent l’Hora del Conte per a infants de 3 a 9 anys (210 infants hi han participat).

Durant els curs escolar, des del departament d’Educació i Infància es continuen oferint activitats dins i hora de l’horari lectiu dels centres. Aquest setembre s’obriran les inscripcions de les activitats del Espais familiars per a infants de 0 a 3 amb Tallers i xerrades per a la petita infància; o el Projecte TEU, que possibilita que alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupin algunes hores del seu horari lectiu fora del centre, a empreses, botigues o equipaments i departaments municipals.

Les activitats que es fan al municipi adreçades a infants, joves, famílies i professionals de l’educació es poden consultar al Mapa de recursos educatius del web municipal.