09/12/20

Olesa celebra el Dia dels Drets Humans recordant els drets inalienables inherents a totes les persones

Olesa de Montserrat celebra demà dijous 10 de desembre, el Dia Internacional dels Drets Humans que commemora l'aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans i ho fa amb un seguit d'activitats educatives i lúdiques que tenen per objectiu concienciar, sensibilitzar i promoure la reflexió envers els drets humans.

Image
Olesa celebra el Dia dels Drets Humans recordant els drets inalienables inherents a totes les persones

Aquest dijous dia 10 de desembre, se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Drets Humans. Aquest dia l'any 1948 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans. L'objectiu és destacar la trascendència d'aquest document de trenta articles que va proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seva raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o qualsevol altra condició. És un dels tractats que completen la Carta Internacional dels Drets Humans (1966), que va ser sotmesa a votació el 1976 i es va convertir en llei internacional.

 

Olesa de Montserrat, compromès amb la defensa i promoció dels Drets Humans, ha organitzat una sèrie d'actes en commemoració d'aquest dia internacional.  Des de la regidoria de Diversitat i Cooperació de l'Ajuntament d'Olesa han programat activitats del 10 al 13 de desembre. Totes són gratuïtes però per motius de seguretat per la covid-19 cal fer reserva prèvia.

 

La primera activitat del programa serà dema dijous, dia 10, amb un debat a l'entorn d'aquesta commemoració a l'emissora d'Olesa Ràdio que comptarà amb la participació de Fermí Rodríguez, membre de l'ONG Brigades Internacionals de Pau; i Griselda Sanahuja, la referent tècnica de Creu Roja al Baix Llobregat Nord. Aquest debat es podrà seguir en directe a partir de les 10.00h al 90.1FM

 

També es podrà visitar l'exposició de Creu Roja que porta per títol "Davant la crisi, el valor de les persones" que es podrà visitar a la Biblioteca Santa Oliva, des de demà i fins diumenge 13 de desembre.

 

Divendres, 11 l'hora del conte de la biblioteca es dedicarà també als Drets Humans  amb el titol "la zebra Camil·la",  amb Irènia Jocs de Pau. Per aquesta activitat s'han programat dues sessions: una a les 18h i la segona, a les 19h, a la Sala 2 de la Casa de Cultura.

 

Finalment, dissabte 12, clourà aquesta commemoració l'espectacle familiar "Les ombres que conten". Aquest espectacle de la companyia "el Grecko con botas" transporta als assistents a Indonesia.  A través de tècniques d'ombres, expliquen tres contes tradicionals del país, tot recordant el dret a una vida digna i el necessari equilibri entre la natura i el món. Aquesta representació, adreçada a majors de 4 anys,  es farà a l'Auditori de la Casa de Cultura a les 12 del migdia.