27/08/20

L’olesà Pol Rodríguez és el primer esportista que puja i baixa el cim de Grintovec en skyrunning

L’esportista i coaching ha assolit aquest nou repte a Eslovènia per la ruta del 'Češka koča na Spodnjih Ravneh'. El recorregut d'uns 8 quilòmetres i uns 1.700 metres de desnivell l'ha fet en dues hores i mitja.

Image
L’olesà Pol Rodríguez és el primer esportista que puja i baixa el cim de Grintovec en skyrunning

 

Pol Rodríguez el dia 1 d'agost ha fet una ascensió des de els 850m a 2.558m durant 8km, amb dues vies ferrates, al cim de Grintovec situat a Eslovènia, amb un temps de 02:32:41h. Segons afirma l’esportista, “No hi ha cap registre anterior d'algú que hagi fet aquest ascens i descens en modalitat skyrunning”.

En la difusió del repte a les xarxes socials, literalment el corredor explica, “Aquest matí he viscut un moment fantàstic, a on he gaudit imaginant-me a vol d'ocell, megaflipat pujant per parets dretes a un ritme que em donava sensació d'èxtasi. I he baixat feliç, arriscant per les parts tècniques sense perdre 'flow', deixant-me dur pel ritme de la muntanya, per la seva partitura”.

El Pol confessa que un cop al cim no ha vist res, “algun preu s'ha de pagar quan estàs enxufat i concentrat. O les vistes o la vida, que diuen". A causa dels moments complicats que viu l’esport arran de la pandèmia, el Pol afirma que ha provocat de nou “la  cara més muntanyenca i creativa d’aquest esport”.

L’olesà forma part de la selecció catalana de curses per muntanya. Ha estat internacional amb la Selecció Catalana a la Copa del Món (2016-2018). També ha estat campió de les Skyrunner National Series d’Andorra, Espanya i Portugal (2016) i Campió de Catalunya de curses per muntanya (2019).