02/06/20

L'atenció en matèria d'ocupació, empresa i comerç ha estat cabdal des de l'inici de la crisi del coronavirus

El departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament ha continuat durant tota la crisi sanitària del coronavirus prestant atenció telemàtica a la ciutadania. L'objectiu ha estat donar resposta a les múltiples qüestions derivades de l'estat d'alarma en matèria d'ocupació, amb els autònoms, empresa i comerç.

Image
L'atenció en matèria d'ocupació, empresa i comerç ha estat cabdal des de l'inici de la crisi del coronavirus

 

Des de l'inici de l'estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus, una de les prioritats del govern municipal ha estat atendre la ciutadania des de totes les vessants. Per aquest motiu, el departament de Promoció Econòmica ha continuat oferint assessorament telemàtic a totes aquelles persones que tenien dubtes relacionats a l'ocupació, el comerç, els autònoms o l'empresa.

El cap tècnic de Promoció Econòmica, Josep Torrent, ha explicat que una de les consultes més recorrents ha estat com fer tràmits telemàtics que, fins ara, es feien de forma presencial a l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Martorell, tancada com a conseqüència de l'estat d'alarma. Alguns dels tràmits més habituals són imprimir certificats, informació i sol·licituds de prestacions, renovació de l'atur o actualització de les dades, entre d'altres. De la mateixa manera, olesans i olesanes que han estat afectats per Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) han contactat amb Promoció Econòmica preguntant com obtenir informació del SEPE (Servicio de Empleo Público Estatal) en relació a quan obtindrien el subsidi. Per aquest motiu s’ha ajudat a tramitar consultes de prestacions i donar d’alta a demandants d’ocupació a la OTG.

En l'àmbit d'ocupació, el departament de Promoció Econòmica ha mantingut la borsa de treball oberta i es fan les inscripcions via telemàtica, fent el recull de dades per correu electrònic i les entrevistes telefònicament. Per altra banda, el departament gestiona les ofertes de feina de les empreses que necessiten contractar nou personal. Respecte als Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona, s’han tramitat certificats digitals per poder fer la inscripció, s’ha donat suport a l’obtenció de la documentació i s’ha informat de com es fa el registre electrònic (no presencial) de les candidatures. El Programa Transició Escola Treball (TET) ha continuat amb la tasca habitual d'assessorament i orientació acadèmica a joves i famílies i també sobre com es fa la tramitació de preinscripcions telemàtica.

Josep Torrent ha destacat que el departament de Promoció Econòmica també ha atès i, continuarà atenent, consultes sobre els diferents ajuts que han posat en marxa les diferents administracions per intentar pal·liar la crisi de la COVID-19 a empreses i autònoms. En aquest sentit, al web municipal, a l'apartat d'informació del coronavirus, hi ha un espai específic on es recullen les diverses mesures que s'han engegat fins ara.

Durant l'estat d'alarma, el departament de Promoció Econòmica ha donat suport al Mercat Municipal que ha continuat obert però que s'ha hagut d'adaptar a les mesures sanitàries i de prevenció del coronavirus. Una de les iniciatives que s'ha posat en marxa durant el confinament per part dels paradistes i altres establiments ha estat el repartiment a domicili, iniciativa amb molt d'èxit per part dels clients. Des del departament de Promoció Econòmica s'han elaborat llistats actualitzats amb els comerços que oferien aquest servei per tal de poder-ho publicitar al web i les xarxes socials de l'Ajuntament. Pel que fa al Mercat Ambulant dels divendres, des de Promoció Econòmica s'ha anat adaptant a les diferents fases i a la normativa sanitària vigent, obrint primer les parades alimentàries per abastir als olesans i olesanes de producte fresc.

A més d'aquest suport i assessorament als comerços,  conjuntament amb Serveis Tècnics s’ha fet una campanya informativa, per explicar l’obertura de les terrasses dels bars i restaurants, les mesures sanitàries a adoptar i requisits per poder obrir amb l'entrada d'Olesa de Montserrat a la fase 1 de desconfinament. 

Paral·lelament, el departament de Promoció Econòmica també treballa per posar en marxa un seguit d'accions de promoció del comerç local i la indústria. El primer pas va ser l'aprovació el mes d'abril d'una modificació de crèdit per incorporar 120.000 € per a ajuts directes a autònoms i comerços i 80.000 € a projectes de reactivació econòmica.

Per contactar amb el departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat es pot trucar al 93 778 00 50 (Opció 3) de dilluns a divendres de 10 h a 13.30 h. També es pot enviar un correu a promocio@olesademontserrat.cat