11/12/20

L'Ajuntament no autoritza una gimcana proposada pel FSO per recaptar fons per La Marató de TV3 en aplicació de les restriccions aprovades per la Generalitat

La resolució SLT/3177/2020, de 4 de desembre, de la Generalitat només permet en dissabte activitats recreatives en grups bombolla i de màxim 6 persones. L’obertura i accés a les instal·lacions esportives per a les entitats està restringida a usos per entrenaments de dilluns a divendres.

Image
L'Ajuntament no autoritza una gimcana proposada pel FSO per recaptar fons per La Marató de TV3 en aplicació de les restriccions aprovades per la Generalitat

L'Ajuntament d'Olesa no ha autoritzat una activitat recreativa proposada per a aquest cap de setmana al Futbol Sala Olesa (FSO), per recaptar fons per La marató de TV3, en aplicació a les restriccions aprovades per la Generalitat per fer front a la covid-19. Davant la queixa formulada públicament pel Futbol Sala Olesa (FSO) a través de les seves xarxes socials, en la qual acusa l’Ajuntament d’Olesa de prohibir-li de manera “interessada i arbitrària” aquest acte, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat vol manifestar el següent:

 

  • L’entitat va demanar el divendres 27 de novembre, a les 20.45 h, autorització per a realitzar els dies 12 i 13 de desembre, és a dir, en dissabte i diumenge, al pavelló Salvador Boada, l’activitat “Posa a prova la teva punteria”, plantejada com una gimcana per a nens i nenes des de pre-benjamí a infantil (aproximadament 130 nens i nenes amb la conseqüent mobilitat dels familiars acompanyants). 
  • En aquest sentit, arran les restriccions a causa de la pandèmia, l’obertura i accés a les instal·lacions esportives per a les entitats està restringida als següents usos i horaris:
    • Entrenaments esportius federats de base, de dilluns a divendres amb finalització màxima a les 21.00 h, i dissabte entre les 9.00 i les 13.00 h, facilitant que els entrenaments que habitualment es feien a partir de les 21.00 h es puguin fer els dissabtes entre les 9.00 i les 13.00 h, per tal que els equips no quedin afectats. Tot plegat, prèvia comunicació i autorització del departament d’Esports i condicionada al compliment de les indicacions i normatives vigents aprovades pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
  • A més, segons el punt 6 de l’apartat 11 “Activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives i esportives” de la Resolució SLT/3177/2020, de 4 de desembre, de la Generalitat, queda suspesa la resta d’activitats recreatives que puguin reunir més de sis persones que no pertanyin a la mateixa bombolla de convivència o que puguin suposar un contacte personal proper.
  • Per tant, la denegació del permís en cap cas és “interessada i arbitrària”, com afirma el FSO. Les raons de la denegació es basen en el fet que l’activitat està prevista realitzar-se en dissabte i diumenge, i que es tracta d’un acte públic que va més enllà de la realització d’entrenaments per part de l’entitat, i es considera una activitat recreativa. Per tant, en cap cas l’Ajuntament criminalitza l’esport, com afirma el FSO, sinó que segueix estrictament el que marquen les directrius de la Generalitat envers l’aplicació de mesures per protegir la salut de la ciutadania arran la pandèmia de la covid-19.
  • El dilluns 7 de desembre l’entitat s’adreça al departament d’Esports, des d'on se li indica al club que l’activitat, atesa la situació sanitària actual i les restriccions normatives s’hauria de repensar i fer una nova proposta, com han fet altres entitats que col·laboren solidàriament amb la Marató de TV3 estan realitzant activitats de manera no presencial, evitant així la concentració i desplaçament de persones. Cal recordar que les autoritats sanitàries han prorrogat la Fase1 del Pla d’obertura progressiva d’activitat. Per aquesta raó s’ha animat l’entitat a replantejar aquesta activitat reduint la interacció social, sense implicar mobilitat ni ús d’instal·lacions esportives, tot seguint l’exemple d’altres entitats que col·laboren amb la Marató de TV3 i que enguany han organitzat o organitzaran activitats en format virtual.
  • L’Ajuntament d'Olesa no qüestiona les normes de salut que emanen de les autoritats responsables de Salut, sinó que les aplica i encoratja a la realització d’activitats presencials que estiguin permeses aplicant totes les mesures de precaució i control de l'activitat, alhora que estimula solucions alternatives a la presencialitat quan aquesta es troba restringida.
  • L’Ajuntament d’Olesa rebutja rotundament la greu insinuació llençada pel FSO que responsables municipals afavoreixen o “desencallen” a directius d’altres entitats “decisions arbitràries”. No només no és cert sinó que animem al FSO a denunciar-ho.
  • Aquest Ajuntament ha estat i està al costat de totes les entitats locals i ha intentat, per tots els mitjans, que les mesures decretades per la Generalitat contra la covid-19 no perjudiquin en la mesura del possible la pràctica de l’esport i l’activitat de les entitats esportives. Ara bé, totes les decisions i iniciatives han seguit i segueixen estrictament la normativa i resolucions decretades i tenen com a criteri principal la protecció de la salut de tots els olesans i olesanes.