12/11/20

L'Ajuntament d'Olesa impulsa un nou reglament de participació ciutadana

El departament de Participació Ciutadana ha convocat dues sessions per treballar amb la ciutadania i entitats per revisar com s'articula la participació actualment i recollir propostes i estratègies per tal de promoure i instaurar nous mecanismes amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre d'olesans i d'olesanes.

Image
L'Ajuntament d'Olesa impulsa un nou reglament de participació ciutadana

 

La cap del departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Montse Muñoz, ha explicat que el Reglament de participació ciutadana actualment vigent ha quedat "obsolet" i, per tant, cal actualitzar-lo per "poder donar resposta a les diferents necessitats sorgides en relació a l'àmbit de la participació" així com avaluar i modificar tot el seguit de formes de participar establertes actualment amb l'objectiu d'arribar al màxim possible de població.

Muñoz ha destacat que aquest projecte consta de sis fases. La fase prèvia va consistir en contactar amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per demanar assessorament específic així com suport tècnic i econòmic i va començar amb una anàlisi de la situació i definició del projecte el febrer d'aquest 2020 i s'ha allargat fins el passat mes de juny. La primera fase, que s'ha desenvolupat els mesos de setembre i octubre, ha consistit en la contractació d'INDIC, empresa especialitzada en processos participatius, definir les línies de treball i la creació d'un grup motor format per un/a representant de cada grup municipal. La segona fase va començar a finals del mes d'octubre i fins l'11 de novembre amb la celebració de la primera reunió del grup motor on es recolliran diferents punts de vista i propostes en relació a la participació al municipi i al reglament.

Aquest cap de setmana, comença la tercera fase del projecte amb la primera sessió de treball amb la ciutadania per analitzar la situació de la participació Ciutadana a Olesa de Montserrat. Aquesta fase, que s'allargarà fins a final de mes, preveu una segona sessió de treball on fer propostes de millora de la participació al municipi. La trobada d'aquest dissabte 14 de novembre comença a les 10.00h (amb una durada de tres hores) i la inscripció s'ha de formalitzar a través de la plataforma Decidim Olesa. La segona trobada es celebrarà el 28 de novembre en format virtual si la situació no canvia, tot i que des del departament restaran pendents dels possibles canvis en les restriccions establertes per la COVID-19 i que prohibeixen totes les activitats en format presencial per si es pot plantejar canviar el format.

Les dues darreres fases començaran el 2021. Al gener, amb l'aprovació del reglament i a partir del mes de març l'inici de la difusió dels nous mecanismes de participació entre el conjunt de la ciutadania, la redefinició d'espais de participació existens i la posada en marxa de nous espais de participació.