26/10/20

L'Ajuntament contractarà persones sense feina a causa de la Covid-19 gràcies a una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya

Es faran quatre contractacions. L’Oficina de Treball de la Generalitat (antiga INEM) derivarà els candidats que acompleixen requisits al Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, que farà el procés selectiu, conjuntament amb el Departament de Recursos Humans.

Image
L'Ajuntament contractarà persones sense feina a causa de la Covid-19 gràcies a una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya

l servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha rebut una subvenció del Servei Públic d’Ocupació (SOC) de la Generalitat per un import de 58.070€ que permetrà contractar quatre persones durant nou mesos dins el programa Treball i Formació. La data prevista d’inici dels contractes, que inclouen 60 hores de formació, és l’1 de desembre.

 

La subvenció està destinada a la realització de projectes de millora de l'ocupabilitat, especialment per a aquelles persones que s’han quedat sense feina amb motiu de la crisi per la pandèmia de la Covid-19, i també per a aquelles que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral, ja que a l'experiència laboral que adquireixen se li suma la formació. Concretament, la línia Covid-19 del programa Treball i Formació s’adreça a aquelles persones que han perdut la feina a partir del 16 de març de 2020 i a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts.  Aquests dos col·lectius han estat els més afectats per l’estat d’alarma i la crisi generada per la pandèmia.

 

El cap de Promoció Econòmica, Josep Torrent, ha detallat que el programa té dues línies:

  • Línia COVID: inclou dues contractacions, per al perfil de peó de brigada amb experiència en treballs de paleta. La durada del contracte és de 9 mesos a jornada completa i l’acció de formació de 60 hores. És per a persones inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) a partir del 16 de març de 2020.
  • Línia PANP-COVID: inclou dues contractacions, per al perfil de peó de brigada amb experiència en treball de jardineria, de 9 mesos a jornada completa i l’acció de formació de 60 hores. És per a persones inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts.

Segons Josep Torrent, a banda de fer funcions de paleta i jardineria a la Brigada, les persones contractades també donaran servei de suport a altres departaments, com ara el propi servei de Promoció Econòmica, en tasques com per exemple el control d’accés i aforament al mercat ambulant.

 

L’Oficina de Treball de la Generalitat (antiga INEM) derivarà els candidats que acompleixen requisits al Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, que farà el procés selectiu, conjuntament amb el Departament de Recursos Humans. Només participaran en el procés selectiu aquelles persones que estiguin inscrites a l’OTG de Martorell amb el perfil de peó. Les persones que vulguin participar en el procés selectiu s’han de posar en contacte amb l’OTG de Martorell.

 

Les persones usuàries que tinguin algun dubte sobre la seva demanda d'ocupació i el seu estat poden accedir a la pàgina web del SOC (www.oficinadetreball.gencat.cat), anar a tràmits online, identificar-se amb el NIF i el codi PIN i sol·licitar informe de situació de la seva demanda el Dardo o el certificat integrat. Davant qualsevol dubte es pot trucar al telèfon 900 800 046 de 8 a 14 h per a la seva comprovació i per demanar el Dardo, on figura el codi PIN per poder accedir al web.

 

Imatge eliminada.