12/06/20

La piscina municipal d'estiu obrirà el 22 de juny

La temporada d'enguany estarà marcada per la crisi sanitària del coronavirus i les mesures de prevenció i de seguretat per evitar el contagi del virus. El Servei d'Esports anirà adequant les mesures a les diferents fases de desconfinament així com flexibilitzacions que puguin arribar de les autoritats sanitàries. Entre el 15 i el 19 de juny la piscina s'obre per fer-ne ús esportiu per a les persones abonades a la piscina coberta.

Image
La piscina municipal d'estiu obrirà el 22 de juny

 

La piscina municipal d'estiu obrirà per a tots els públics i per a un ús recreatiu a partir del 22 de juny amb una temporada marcada per un seguit de normes de prevenció del coronavirus i que marquen les autoritats sanitàries. El cap del departament d'Esports de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Toni Grima, ha destacat que en tot moment “les mesures s'adequaran a les que s'estableixen a les diferents fases de desconfinament així com mesures flexibilitzadores que es puguin anar establint”.

Abans de l'obertura de la piscina municipal per a tothom, del 15 al 19 de juny, la instal·lació obrirà les portes per a les persones que disposen d'abonament anual o de temporada del Servei d'Esports i que en vulguin fer un ús esportiu. Les persones usuàries que hi accedeixin caldrà que concertin cita prèvia a a recepció de la instal·lació, al correu electrònic esports@olesademontserrat.cat o al telèfon 93 778 00 50 opció 1. L'ús es limitarà a una hora i no es podrà fer ús dels vestidors i només una persona per carril de natació.

L'aforament de la piscina municipal d'estiu, de moment, està limitat al 30% del màxim establert i, tant a la fase 2 com a la fase 3 de desconfinament, per accedir a la piscina municipal d'estiu cal demanar cita prèvia. El cap del departament d'Esports ha afirmat que aquesta mesura “és molt feixuga per un equipament com la piscina d'estiu” i s'espera que serà una de les mesures que deixin de ser aplicables en les properes setmanes. Tot i això, el departament hi està treballant per tenir a punt un sistema de cità prèvia per si és una de les mesures que caldrà mantenir durant l'estiu.

Pel que fa a les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19 són les següents:

  • Distància de seguretat de 2 metres entre persones. Els grups de tovalloles o parasols també hauran de mantenir 2 metres de distància.
  • Dur mascareta quan no es pugui garantir la distància de seguretat i a l'hora d'entrar a la instal·lació, ja sigui als torns d'accés o per tenir contacte amb recepció.
  • Abans d'entrar a les instal·lacions, cal rentar-se les mans amb aigua i sabó o utilitzar hidrogels alcohòlics de mans.
  • Obligatorietat de portar xancletes, en cap cas calçat de carrer.
  • Cal evitar compartir tovalloles, flotadors, ulleres, etc.
  • Es recomana dutxar-se a casa o de forma ràpida a les dutxes de la platja quan s'acabi l'activitat.
  • Caldrà respectar l'aforament que es permeti així com no accedir a espais no habilitats.

Les restriccions decretades per les autoritats sanitàries també impossibilitaran obrir, de moment, la zona de parc infantil, les fonts d'aigua i les dutxes dels vestidors. També es veu afectada la zona de pícnic que s'espera poder obrir a mesura que s'avanci amb la desescalada tot i que amb restriccions d'aforament i amb mesures higèniques concretes.

Durant tota la temporada de la piscina municipal d'estiu, el Servei d'Esports farà desinfeccions a elements d'ús comuns de la zona de bany com les dutxes, les escales o la zona de socorrisme a les 13.00h i les 16.30h. Durant aquests treballs de neteja i desinfecció, el personal de la piscina farà sortir a les persones usuàries de la piscina cap a la zona de gespa.

Des del Servei d'Esports es recomana l'adquisició d'abonaments de temporada, mitja temporada o la T10 entrades per agilitzar la tasca que han de desenvolupar a taquilla. En cas d'entrades individuals, es demana que el pagament es faci amb targeta. La temporada de la piscina d'estiu acabarà l'11 de setembre.