29/05/21

El mercat ambulant dels divendres recupera les parades habituals amb l'ampliació d'espais i noves mesures de seguretat

Les parades del mercat ambulant es distribueixen en tres espais: plaça de Catalunya, plaça de l’Oli i la Rambla Catalunya, que ha quedat dividida en tres trams. Cadascun dels cinc sectors de mercat s’ha perimetrat, i per controlar l’aforament interior s’ha deixat un únic punt d’entrada i sortida a cada sector.

Image
El mercat ambulant dels divendres recupera les parades habituals amb l'ampliació d'espais i noves mesures de seguretat

 

Amb l’entrada d’Olesa de Montserrat a la fase 1 de desconfinament, el mercat ambulant s’ha ampliat aquest divendres per acollir la pràctica totalitat de les parades habituals. Des de l’Ajuntament, diferents departaments municipals han treballat conjuntament en l’ampliació de l’espai i en dissenyar una distribució acurada de les parades per respectar la normativa actual.

Les parades del mercat ambulant es distribueixen en tres espais: plaça de Catalunya, plaça de l’Oli i la Rambla Catalunya, que ha quedat dividida en tres trams. Cadascun dels cinc sectors de mercat s’ha perimetrat, i per controlar l’aforament interior s’ha deixat un únic punt d’entrada i sortida a cada sector. A l’interior de cada sector les parades mantenen entre elles la distància de seguretat marcada per les autoritats sanitàries, és a dir, dos metres de distància per cada costat i sis metres per davant en cas de tenir una altra parada confrontada.

Aquest primer divendres de mercat ambulant amb totes les parades, personal municipal s’ha coordinat a primera hora del matí amb els paradistes per tal que es fes la correcta ubicació de totes les parades. A banda del control de l’aforament, a cada accés hi ha hagut personal de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat per dispensar gel hidroalcohòlic. També s’ha posat informació a cada sector amb l’aforament màxim així com les recomanacions d’higiene i seguretat que ha de seguir la ciutadania.

El departament de Promoció Econòmica també s’havia reunit prèviament amb els paradistes del mercat ambulant per explicar quina seria l’organització del mercat i detallar les mesures de prevenció i d’higiene que s’han de seguir en cada cas. També s’han lliurat a cada paradista cartells informatius sobre les normes de seguretat que cal respectar, per tal que els col·loquessin a un lloc visible de la parada.

Des de l’Ajuntament es demana a tota la ciutadania la màxima col·laboració per evitar que hi hagi aglomeracions els divendres de mercat ambulant, respectar els punts d’accés així com les mesures d’higiene i seguretat que han establert les autoritats sanitàries, com ara l’ús de mascaretes, evitar tocar el gènere de les parades i utilitzar el gel hidroalcohòlic.