19/01/21

Continuen en marxa els treballs per pavimentar el barri de La Flora

En aquests moments s'estan fent les pendents dels carrers i les caixes de pavimentació després que abans de Nadal s'ultimessin les millores a la xarxa de clavegueram. El darrer pas serà l'asfaltat dels carrers d'aquest barri. La previsió és que la totalitat de l'obra s'enllesteixi durant el mes de febrer i que el projecte superi els 100.000 euros d'inversió.

 

L’alcalde i regidor de Planejament urbanístic d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, ha avançat que encara continuen en marxa les obres de millora al barri de La Flora i que culminaran amb la pavimentació dels carrers. Aquests treballs van començar a finals de novembre de 2020 amb un seguit de millores a la xarxa de clavegueram que es van enllestir abans de les festes de Nadal. En aquests moments, s’estan ultimant les caixes de paviment i la compactació del terra així com les pendents dels carrers. El pas final, tal i com ha explicat l'alcalde, serà l’asfaltat i la previsió és fer-ho "un cop es recuperin una mica les temperatures i no faci tant fred perquè l'asfaltat sigui òptim, però serà una obra que acabarà el mes de febrer".  

Amb aquesta actuació, Miquel Riera ha destacat que l'objectiu d'aquesta actuació és "solucionar les grans mancances dels carrers d'aquest barri i evitar els principals problemes que provocava al veïnat el fet de no tenir la zona pavimentada que era molta pols a l'estiu, amb conseqüències per persones amb afectacions respiratòries i fang i bassals en èpoques de pluja". L'arranjament i pavimentació del barri de La Flora és un projecte que superarà els 100.000 euros d'inversió. 

L'alcalde d'Olesa ha remarcat que tot i aquesta actuació, el consistori encara té pendent com resoldre el futur d'aquest barri o conjunt d'habitatges i que serà un tema que, per la seva complexitat, tindrà un recorregut llarg. De fet, Miquel Riera ha recordat que el 2010 es va fer un estudi social de la zona i que l'Ajuntament ha demanat la col·laboració de la Generalitat de Catalunya per tal de fer una diagnosi exhaustiva i l'elaboració de propostes de futur. Segons ha explicat Riera, La Flora només té dues solucions possibles: la primera, seria la rehabilitació del barri, amb la pertinent inversió, però amb una important oportunitat "pel que fa a la seva ubicació ja que tot i estar al mig d'un polígon industrial, també es troba en una porta d'entrada i sortida del Camí del Riu del projecte de les Vies Blaves". La segona, passaria per la desparació del barri, en considerar que la millor solució passaria per reubicar les famílies". 

Riera ha reiterat que "és un tema molt complex i la decisió necessita d'analitzar totes les sortides així com les avantatges, desavantatges i conseqüències de cada una de les propostes" i que, per aquest motiu, "és un tema que tindrà un llarg recorregut" i que, per aquest motiu, s'ha optat per fer els treballs de millora i pavimentació dels carrers de La Flora, un barri format per un conjunt de 32 habitatges, distribuïts en 8 blocs amb quatre pisos i que es van construir, fa un segle, per allotjar els treballadors de la colònia tèxtil de Can Sedó, a prop de La Palanca, un pont penjant que uneix les ribes d'Olesa i Esparreguera damunt del Llobregat.