30/07/20

240 comerços, autònoms i petites empreses han demanat les subvencions econòmiques convocades per l'Ajuntament d'Olesa

La línia d'establiments comercials minoristes i de serveis, treballadors/es autònoms i petites empreses no relacionades amb la restauració ha acumulat 178 sol·licituds. La segona línia de subvencions, adreçada a establiments de restauració o cafeteria un total de 57 i en el cas de la línia adreçada als paradistes del mercat ambulant un total de 15 sol·licituds.

Image
240 comerços, autònoms i petites empreses han demanat les subvencions econòmiques convocades per l'Ajuntament d'Olesa

 

Un total de 240 comerços, autònoms i petites empreses d’Olesa s’ha acollit a les subvencions econòmiques convocades per l’Ajuntament per pal·liar els efectes de la crisi sanitària generada per las Covid-19. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Didac Solà, s’ha mostrat satisfet per la "bona acceptació" que ha tingut aquesta convocatòria d’ajuts econòmics i ha destacat que l’objectiu de la convocatòria ha estat, des del principi, que els 120.000 € de la partida es repartissin, segons els criteris establerts, de forma ràpida als destinataris. Per aquest motiu, des de Promoció Econòmica només es va exigir una declaració responsable al·legant que es complien els requisits determinats a les bases sense necessitat de fer un lliurament inicial de documentació. 

La convocatòria tenia tres línies d’ajuts. La primera línia, per a establiments comercials minoristes i de serveis, treballadors autònoms i petites empreses d’activitats no relacionades amb la restauració (i que hagin hagut de tancar durant l’estat d’alarma) ha rebut 178 sol·licituds. La segona línia, d’establiments de restauració i establiments amb zona de cafeteria o restauració amb una activitat (principal o complementària) que els hagi permès tenir oberta la seva activitat de forma parcial, ha arribat a les 57 sol·licituds. La tercera línia, per als paradistes del mercat ambulant, ha rebut 15 sol·licituds.

El passat 18 de juny va acabar el termini de presentació de sol·licituds i, segons la convocatòria d’ajuts, l’Ajuntament d’Olesa tenia un període d’un mes per resoldre les peticions. Ara bé, un cop tancat el termini de sol·licituds i revisades les peticions, s’ha detectat aproximadament un 30% d’incidències i, per tant, cal enviar requeriments a les persones interessades per poder esmenar els errors i possibilitar que rebin els ajuts. Solà ha apuntat que creu que els múltiples errors són fruit “de la poca experiència a l’hora de fer tràmits telemàticament".

Els ajuts econòmics es podran fer servir per pagar lloguers, hipoteques o subministraments. Segons les bases de la convocatòria de les subvencions, en un màxim d’un mes des del dia que va acabar el termini per presentar sol·licituds, el departament de Promoció Econòmica havia de fer el dictamen amb les resolucions i poder fer així l’ingrés de les subvencions. Ara bé, atenent a les incidències, i amb l’objectiu d’afavorir les persones afectades, s’ha optat per ampliar el termini de resolució de les sol·licituds fins a finals de setembre. Ja s’ha començat a fer requeriments de documentació per poder tramitar amb posterioritat l’abonament de l’import corresponent a la subvenció. 

El termini per contestar els requeriment de nova documentació són 10 dies hàbils un cop notificats a la persona interessada, amb l’objectiu de començar a resoldre la primera setmana del mes d’agost i que s’aprovi a principis de setembre.  

El regidor de Promoció Econòmica, Didac Solà, ha volgut posar en valor l’esforç de l’Ajuntament d’Olesa per destinar una partida de 120.000 € per ajudar el comerç i la petita empresa, tot destacant que "és la partida més important del consistori per afrontar les conseqüències de la COVID-19". A més a més, des del departament també s’ha incrementat l’import de col·laboració del conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants i també s’ha facilitat que es disposi el 100% de la partida amb un avançament de diners per poder afrontar les diferents activitats que hi vulguin desenvolupar.