15/06/24

La Policia Local d’Olesa deté el presumpte autor de diversos episodis de crema de contenidors al municipi

Es tracta d’un veí d’Olesa que ja havia estat detingut pel mateix delicte. Ara se li imputen diverses cremes de contenidors que han tingut lloc des del mes de febrer. 

Image
Crema de contenidors el 10 de febrer de 2024

Crema de contenidors el 10 de febrer de 2024

La Policia Local d’Olesa de Montserrat va detenir aquest divendres el presumpte autor de diferents cremes de contenidors que han tingut lloc al municipi des del mes de febrer. Es tracta d’un veí d’Olesa al qual se li imputa un presumpte delicte de danys. La Policia Local d’Olesa, encarregada de la investigació i de fer la detenció, ha lliurat l’olesà als Mossos d’Esquadra abans que passi a disposició judicial.

Han estat diversos els episodis de crema de contenidors que ha patit Olesa al llarg d’aquest 2024. La majoria s’atribueixen al detingut, gràcies a l’acurada i exhaustiva investigació realitzada per la Policia Local, que ha anat recollint proves i indicis que, finalment, han pogut conduir fins al presumpte autor, que habitualment segueix el mateix modus operandi. 

Fons de la Policia Local han precisat que se li imputen danys que ascendeixen a 35.000 € per contenidors cremats, així com tres vehicles i dues façanes d’habitatges afectats per aquestes cremes. 

Els actes incívics com la crema de contenidors li costen a Olesa uns 70.000 euros a l'any

Els actes incívics i de vandalisme representen un cost estimat d’entre 60.000 i 70.000 mil euros a l’any per a l’Ajuntament d’Olesa, en concepte de reposició de contenidors cremats i altre mobiliari urbà malmès, neteja de grafits o pel fet de no separar la brossa correctament. Només en renovació de contenidors es gasten més de 45.000 euros a l’any, comptant una mitjana de 30 contenidors a l’any. I és que reposar cada contenidor, comptant la retirada i neteja de l’espai, costa uns 1.600 euros.

Des de l’àrea d’Espai Públic i Equipaments també s’incideix en el cost que representa la reposició de mobiliari urbà malmès com bancs, papereres, plafons informatius, fonts o taules a zones d’esbarjo. Un altre dels temes que preocupen son els abocaments il·legals al medi natural o no separar correctament la brossa abans de dipositar-la als contenidors, ja que posar el residus al contenidors equivocat penalitza econòmicament l’Ajuntament.