22/10/24

L’Ajuntament d’Olesa forma a la Policia Local per abordar situacions de crisi en matèria de salut mental

En el marc de la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, l’Ajuntament va organitzat el taller “Salut mental i Policia Local: maneig en situacions de crisi”, a càrrec de professionals mèdics de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. 

Image
Sessió formativa de salut mental a la policia local

L’Ajuntament d’Olesa va organitzar la sessió “Salut mental i Policia Local: maneig en situacions de crisi”, impartida per professionals mèdics de l’Hospital del Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries de Martorell i va comptar amb la participació de la Policia local i de tècnics del departament de Serveis Social d’Olesa, a més d’agents de policia  local de la resta de municipis del Baix Llobregat. 

El regidor de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, Marc Serradó, ha ressaltat que “l’objectiu de la sessió va ser formar el cos de la policia local sobre el context actual que tenim de trastorns psicològics i psiquiàtrics i afectacions en general de la salut mental i com abordar-les. Son situacions que es troben diàriament i que sembla que va en augment i han de tenir les eines adients i saber com tractar-les”.

Audio file

Des del consistori es va voler fer coincidir aquesta formació amb la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d’octubre.  “Ho valoro molt positivament. És una bona notícia que els departaments de Seguretat Ciutadana i Salut Pública treballin plegats. A més que ambdós formen part del procés d’abordatge d’aquestes situacions, és vital que vagin coordinats. La policia ja disposa d’un protocol d’actuació coordinat però sempre és bo actualitzar coneixements amb una formació que aporta eines concretes en matèria de salut mental als cossos de seguretat ” ha destacat el regidor de Salut Pública.

A la sessió es va establir un espai de col·laboració entre professionals de l’Hospital Sagrat Cor i Policia Local d’Olesa i la voluntat des de l’Ajuntament és seguir aquesta col·laboració amb més actuacions.

Aquesta sessió forma part del programa d’activitats organitzades per commemorar el Dia de la Salut Mental al municipi. Entre d'altres, es va fer la projecció del curtmetratge “Zapatillas sin cordones”, rodat a l'Hospital del Sagrat Cor de Martorell, a càrrec de Jeny Poquet. També hi va haver una taula rodona amb Núria Jaurrieta, psiquiatra; i un pacient i professionals del centre hospitalari. També es va fer la presentació de la nova entitat olesana dedicada a les persones amb autisme ASSOTEA