22/10/24

Comença una nova edició del Projecte TEU

L’Ajuntament i els instituts d’Olesa de Montserrat han impulsat la dissetena edició del “Projecte TEU” amb la participació de dinou alumnes de 3r i 4t d'ESO. Avui els centres educatius, les famílies i l'Ajuntament d'Olesa han signat un conveni que ha de contribuir a millorar l'aprenentatge dels joves estudiants.

Image
Foto de grup dels alumnes del projecte TEU 2024

Foto de grup dels alumnes del Projecte Teu 2024.

Aquest dimarts al matí a l'Auditori de la Casa de Cultura s’ha fet l’acte de signatura de convenis de l’alumnat que forma part del Projecte TEU aquest curs. La regidora d'Educació i Infància, Anna Valero, després de donar la benvinguda als assistents, ha destacat que el "Projecte Teu" té l'objectiu principal "de millorar les possibilitats d'atenció a la diversitat educativa de l'alumnat d'Educació Secundària del nostre municipi". Valero ha avançat que enguany hi participen dinou alumnes de 3r i 4t d'ESO destacant que amb les experiències als diferents centres de treball col·laboradors tindran l'oportunitat "d'iniciar aprenentatges que tindran molt a veure amb el seu futur professional":

Audio file

La regidora d'Educació i Infància ha posat en valor la implicació de tots els agents que hi participen al "Projecte TEU": alumnat, centres educatius, empreses col·laboradores i també les famílies. Anna Valero ha dit que és "un projecte molt enriquidor i en el qual tothom hi aprèn".

Audio file

Al Projecte TEU hi col·laboren els instituts Creu de Saba, Daniel Blanxart, l'Escola Creixen Povill, la Cooperativa d'Ensenyament Daina Isard i Escolàpies Olesa. 

El projecte TEU s ofereix a tots els centres de secundària del municipi. A partir d'avui, i durant tot el curs escolar, un total de dinou alumnes de 3r i 4t d'ESO dels instituts Creu de Saba, Daniel Blanxart i Pedrals i de l'Escola Daina Isard desenvoluparan un total d'hores lectives als centres col·laboradors amb l'objectiu de començar l'aprenentatge d'una forma més pràctica. Enguany els centres i empreses col·laboradores són les següents: l’Escola Mare de Déu de Montserrat, l'Escola Sant Bernat, l’Escola Ferrà i Esteva, l’Escola Puigventós, l'Escola Creixen Povill, les llars d'infants municipal Taitom i La Baldufa, la perruqueria Daniel Alcaraz, Garatges MC i Eurotaller REMM Guitart, el Centre Mèdic Integral, Clínica Veterinària Parc i l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat a través dels Departaments d'Esports, Gestió de l'Espai Públic i Olesa Ràdio.

Valero ha tancat el seu parlament felicitant els dinou alumnes que enguany formaran part del "Projecte TEU" remarcant que "sou afortunats per les vivències que tindreu durant aquesta experiència".

Àlex Sala, director de l'Institut Creu de Saba i en representació dels centres de secundària que hi participen, ha explicat en aquest acte de signatura que "és un orgull que l'alumnat hi pugui accedir a aquest projecte i tenir contacte amb el món professional". Per Sala 

Audio file

Sala també ha volgut transmetre l'alumnat que per ser un bon professional de qualsevol sector cal valorar sempre la feina ben feta, ser honest i també ser conscient del valor que té la nostra feina en l'altre, en els usuaris o clients. 

Tot seguit, bona part de l’alumnat, centres de secundària, centres col·laboradors i l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, han signat el conveni de col·laboració per començar a partir d'ara el Projecte Teu.

Finalment, per cloure l’acte, l’alcalde d’Olesa de Montserrat ha adreçat unes paraules a totes les persones assistents, remarcant que enguany s'ha passat de catorze a dinou alumnes aquest curs que es poden beneficiar. Per acabar el seu parlament, Parent ha encoratjat l'alumnat a ser els millors "a través d'esforç i sacrifici en l'àmbit professional que trieu":

Audio file

Des del seu naixement al curs 2008-2009, el Projecte TEU és una experiència educativa de col·laboració entre l'Ajuntament d'Olesa, diversos centres de secundària del municipi i entitats col·laboradores olesanes, essencialment públiques. L’objectiu del Projecte és donar resposta a la diversitat de l’alumnat permetent que alguns d’ells realitzin activitats externes al centre durant una petita part del seu horari escolar.