30/01/09

A partir de dilluns comencenels nous Tallers de l´Escola Municipal de Música

Últimes places per als tallers bimensuals que organitza l'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat i que comencen el proper dilluns 2 de febrer. Els tallers, oberts a tothom, són de formació en guitarra d'acompanyament, percussió, digeridoo, audició musical per a adults, música per a nadons i gralla.

Els cursos/tallers, dirigits a tots els olesans i olesanes majors de 12 anys i d'una durada entre 4 i 8 sessions, són una de les novetats d'aquest any dins la programació i oferta formativa de l'Escola Municipal de Música. Els 5 tallers que a partir d'aquest proper dilluns comencen, estan pensats com a petita iniciació al coneixement dels diferents instruments, i malgrat que només queden les darreres places, està previst que al mes de abril o maig es programins noves propostes de formació.

Els tallers previstos són:

-     de guitarra d'acompanyament, que s'impartirà el divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10, i que consta de 8 sessions.

-     de percussió, els dimarts de 9 a 10, i també amb 8 sessions.

-     també de 8 sessions és el taller de digeridoo, un instrument musical de vent tradicional dels aborígens australians. Serà els dilluns de 9 a 10.

-     D'audició musical per a adults, majors de 16 anys, els divendres de 9 a 10. I també de 8 sessions.

-     També des de l'Escola de Música s'ofereix el taller de música per a nadons, en aquest cas organitzat en dos grups que faran 4 sessions. Un grup estarà format per a pares amb nadons de 0 a 18 mesos i serà els divendres de 2/4 de 6 a ¼ de 7, i un per a pares i mares amb nadons de 18 a 36 mesos, els divendres d'¼ de 7 a 7 de la tarda.

Els cursos están oberts a tota la població major de 12 anys.

Com en el cas del curs/taller de guitarra, el curs de percussió tampoc requereix cap coneixement musical previ, a banda de disposar d'un instrument propi. En un futur, però, es podria ampliar el taller de percussió a dos cursos, depenent del nivell de l'alumnat.

Des de l'Escola Municipal de Música, també s'ofereix el taller de digeridoo, un instrument musical de vent tradicional dels aborígens australians. Davant la particularitat de l'instrument, en aquest cas, no és indispensable disposar de digeridoo per poder inscriure's al taller que dilluns comença.

Al marge dels cursos i tallers especifics d'iniciació en el coneixement d'un instrument, també s'ha programat el curs d'audició músical per a adults, que vol ser, segons Carles Farràs, una guia d'audició per saber apreciar la música que escoltem, i detectar-ne alguns continguts que a vegades passen desaparcebuts.

I ja per últim, dedicat als nadons, s'imparteix un taller que pretén ser una activitat familiar que permeti als pares i mares introduir la música també com a element formatiu dels seus fills.

Per a fer la inscripció a qualsevol d'aquests 5 tallers, cal dirigir-se a l'Escola Municipal de Música. Tots els tallers tenen un preu de 56 euros (les 8 sessions), i el de nadons té un preu de 28 euros per a les 4 sessions. Recordin finalment que comencen a partir d'aquest dilluns i que només resten les darreres places.

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk  

Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.