06/07/22

L’Ajuntament organitza un taller participatiu per definir els usos de la nova plaça de l’Eixample  

El taller serà en el mateix solar on s’ubicarà la plaça, entre els carrers del Metge Carrera i dels Arbres, el 14 de juliol a les 19.00 h.

Image
Cantonada carrer dels arbres on s'ubicarà el nou espai de l'Eixample

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat convida la ciutadania a participar a un taller presencial que s’ha organitzat el dijous 14 de juliol a les 19.00 h al solar ubicat entre els carrers del Metge Carrera i dels Arbres. L’objectiu és que les persones assistents puguin explicar les seves idees i que aquestes siguin recollides al procés participatiu que s’ha elaborat perquè la ciutadania sigui la que defineixi els usos d’aquest nou espai públic del barri de l’Eixample.

L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Miquel Riera, ha fet una crida a la participació "sobretot del veïnat del barri que són els grans coneixedors de l’espai i els que més l’utilitzaran". Riera ha destacat que aquesta activitat presencial “per recollir idees a través del contacte directe amb la ciutadania” complementarà l’enquesta que es pot respondre fins el mes de setembre a la plataforma Participa 311 "amb l’objectiu de tenir el màxim d’informació possible dels usos que ha de tenir la futura plaça".

L’alcalde ha recordat que aquest solar "només es pot destinar a zona verda, tal i com defineix el nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)" i que servirà per oxigenar una mica "el barri de l’Eixample, que té una gran manca d’espais verds". Per Riera, tot i que que el solar només "només pot ser una plaça, ara es proposa que entre tota la ciutadania es puguin decidir els usos que tindrà: zona verda, jocs infantils, espai per activitats culturals, esportives...".

Segons l’alcalde, un cop tancat el procés participatiu s’encarregarà el projecte constructiu amb l’objectiu d’incloure el desenvolupament de les obres al pressupost de 2023 “per tenir aquests diners consignats i tirar endavant les obres durant l'any vinent". Miquel Riera ha remarcat que el procés per adquirir aquest solar “ha estat llarg i ha tingut l’objectiu que l’únic solar buit cèntric del barri passi a ser un espai per al gaudiment de tothom”.

 

El procés participatiu

El procés de participació ciutadana l'ha dissenyat un equip especialitzat d'arquitectes que han definit un conjunt d'objectius generals i concrets a l'hora de dissenyar aquest espai:

Els objectius generals persegueixen aconseguir un espai que comporti un augment del benestar per a la ciutadania i un valor afegit al municip. Per tant, cal que tingui bons accessos i connexions, que propiciï la sociabilitat i que sigui un espai propositiu d'activitats alhora que aporti comfort i imatge. Pel que fa als objectius concrets, s'ha determinat que s'integri en l'entorn, que fomenti el sentit de pertinença al barri, la interrelació entre la ciutadania i d'activitat social i cultural, un espai saludable ( amb vegetació, aigua, ombra...), etc.

Fins el 14 de setembre es pot contestar l'enquesta per opinar sobre com hauria de ser la nova plaça de l'Eixample a la Plataforma 311.

Documents relacionats