Nova edició del plenari de la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l’Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn
Una quarantena d'agents han participat al 12è plenari de final de curs 2023-2024 en que s'ha ressaltat la tasca duta a terme durant aquest any pel Projecte JESA i el SOAC.
Aquest dimarts, 28 de maig, L'Escorxador d’Olesa s’ha omplert en aquesta edició de l'habitual plenari de final de curs de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència - Pla Educatiu d’Entorn. Aquest dotzè plenari té per objectiu "enfortir els nexes entre els agents de la Xarxa per seguir fent créixer una entitat tan important com aquesta", tal com han destacat la regidora de Serveis Socials, Emma Duran, i la d'Educació i Infància, Anna Valero.
Durant la sessió, s'ha presentat un mapeig dels recursos disponibles i les accions dutes a terme al territori, destacant els projectes més innovadors i els més prometedors per a l'any vinent. Anna Gasset i Cristina Bòria, tècniques de la Xarxa Socioeducativa - PEE, han destacat el Projecte JESA del Departament d'Esports i el mapa de recursos socioeducatius elaborat des del SOAC. En total, més de 70 professionals, vinculats a 35 serveis, han col·laborat en algun dels 10 grups de treball que aquest any han estat treballant per millorar el benestar dels infants i adolescents del municipi.
Durant el plenari, s'ha dut a terme una dinàmica col·laborativa amb l'entitat Basket Beat, que ha permès als participants reflexionar sobre la seva participació en la xarxa i identificar àrees de millora. Aquesta dinàmica ha estat valorada molt positivament pels assistents. Gasset destaca "la dinàmica ha servit per veure la importància de consolidar els èxits aconseguits i introduir millores de manera gradual".
El plenari ha conclòs amb una valoració molt positiva de les activitats del curs i amb un enfocament clar cap a la planificació de les accions per al curs 2024-2025. Les tècniques de la Xarxa han recollit propostes dels diferents agents participants per poder elaborar-ne un retorn. Bòria ha destacat "la necessitat de no només fer més, sinó de fer-ho millor, optimitzant recursos i millorant la comunicació i col·laboració entre tots els actors implicats".
Aquesta jornada de treball ha comptat amb la presència d’una quarantena de persones de diferents àmbits: centres educatius, equips de salut, serveis educatius, d'acompanyament familiar, serveis socials, entitats de lleure de caràcter socioeducatiu, esportiu, cultural i departaments municipals com benestar social, salut, gènere i feministes o joventut, entre d’altres.
La Xarxa de la Infància i l’Adolescència és un projecte transversal impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i que es va crear l’any 2012. El curs 2016-2017 es va incorporar el Pla Educatiu Entorn.