10/04/24

L'Ajuntament d'Olesa rep, per desè any consecutiu, el reconeixement a la transparència informativa del web municipal

A més d'atorgar el Segell Infoparticipa a l'Ajuntament d'Olesa, el grup de recerca de Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB també l'ha distingit amb el premi extraordinari per la qualitat del redactat de les notícies que es publiquen al web.

Image
L'alcalde d'Olesa, Jordi Parent, recull el diploma del Segell Infoparticipa 2023

L'alcalde d'Olesa, Jordi Parent, rep el diploma amb el segell Infoparticipa i el premi extraordinari 2023 

L’Ajuntament d'Olesa ha estat distingit, per desè any consecutiu, amb el Segell InfoParticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública del web municipal www.olesademontserrat.cat, amb una puntuació del 100% d'ítems complerts. A banda del Segell Infoparticipa, l'Ajuntament d'Olesa també ha estat distingit amb el premi extraordinari atorgat per la qualitat del redactat de les notícies que es publiquen al web i que informen sobre la gestió municipal, com ara els resums del Ple municipal.

El Segell Infoparticipa l’atorga el grup de recerca de Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB que avalua, a través de 52 indicadors, la informació que es publica als webs municipals. Entre els aspectes analitzats hi ha el nivell de transparència en l’explicació de qui són els representants polítics de la institució, com es gestionen els recursos econòmics i les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

Només 17 ajuntaments catalans, dels 113 que han obtingut el segell, ho han aconseguit amb el 100% complert dels ítems, que cada any són més exigents. De fet, l’any passat en van ser 45 els Ajuntaments que van obtenir el 100%. ComSET analitza els webs dels 947 municipis de Catalunya.

L'alcalde d’Olesa, Jordi Parent, va recollir ahir a la tarda aquest reconeixement a un acte celebrat al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. També hi va assistir a l'acte el regidor de Mitjans de Comunicació, Santi Gallardo. Jordi Parent ha destacat que aquest reconeixement “és la recompensa a la feina ben feta i a l’aposta per la transparència de l’Ajuntament cap a la ciutadania”.

Audio file

Els resultats de l’estudi es mostren al web www.infoparticipa.com i es poden consultar per a cadascuna de les administracions públiques analitzades. La metodologia es basa en el compliment de la llei de Transparència i del Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública.

Baner Segell Infoparticipa 2023