26/09/22

Olesa celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2022

La proposta pretén posar en relleu la importància d'avançar cap a un nou model energètic, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Image
Cartell Nou Model energètic, noia amb samarreta transports eficients

El municipi participa un any més en la celebració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, del 26 al 30 de setembre. Sota el lema «Nou model energètic: l’única tendència que no passa de moda», la campanya d'enguany pretén conscienciar sobre la necessitat d'implantar un nou model energètic basat en l'eficiència energètica, la producció d'energia d'origen renovable o la mobilitat sostenible, assignant un paper clau a la ciutadania, sigui a títol individual o col·lectiu, mitjançant comunitats energètiques.

El context actual de pujada de preus i accentuació dels efectes del canvi climàtic, posa la qüestió energètica al centre del debat públic. En aquest sentit, cal avançar cap a un nou model que permeti a la ciutadania consolidar una sostenibilitat energètica, autosuficient i democràtica, per afrontar els reptes que presenta el futur.

Amb l'objectiu d'impulsar aquesta idea, des de l’Ajuntament d’Olesa s'han programat diferents activitats el dia 29 de setembre. 

Visita guiada, exposició i xerrada

A Olesa es farà una visita a l’edifici de l’Ajuntament, on hi ha instal·lats aparells de monitorització del consum energètic. Amb el títol "Coneix les mesures de seguiment i millora de l'eficiència energèntic en un edifici municipal", es farà una explicació del funcionament i l’objectiu d’aquests aparells i del sistema informàtic de seguiment d’aquest edifici i d’altres accions d’eficiència energètica que es duen a terme constantment. També es farà una repassada dels edificis que compten amb infraestructura com panells fotovoltaics, caldera de biomassa, etc. L'activitat es farà a les 18 h de la tarda. (plaça de Fèlix Figueras i Aragay s/n).

També s'ha programat una exposició que pretén mostrar a la ciutadania el potencial d’eficiència energètica de diferents elements quotidians que porta per títol "Tu tens la paraula. Descobreix el potencial d'estalvi energètic en els elements quotidians". Aquesta mostra es podrà visitar dijous 29, de 16 h a 19 h, al vestíbul de la Casa de Cultura (c/Salvador Casas, 26)

Finalment, es durà a terme una xerrada amb la col·laboració de la consultoria energètica Aiguasol, en la que s’exposarà el potencial i les oportunitats del municipi vers la creació de comunitats energètiques, així com les diferents formes de fer-ho. La xerrada porta per títol "Comunitats energètiques a Olesa. Potencial i oportunitats", que es farà a l'Auditori de la Casa de Cultura, a les 19 h.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.