23/01/23

Olesa acull la 1a jornada de networking sobre el kit digital per a empreses alimentàries

Un total de 25 petites empreses i autònoms del territori es donen cita demà a Cal Rapissa per acollir-se a les ajudes dels fons europeus Next Generaltion per a la digitalització dels seus negocis.

Image
Cartell informatiu I jornada networking Tecnoalimentària

Olesa acull la primera jornada de networking sobre el kit digital adreçada a empreses del sector de l’alimentació i empreses digitalitzadores interessades en implantar el kit digital.

El kit digital és un programa d’ajudes econòmiques per a la digitalització per autònoms, microempreses i pimes de fins a 49 treballadors que està subvencionat pels fons europeus Next Generation.

L’edifici de Cal Rapissa, seu del departament de Promoció Econòmica, acull demà dimarts aquesta jornada de networking on hi participaran un total de 25 empreses del Baix Llobregat Nord (10 d’Olesa de Montserrat).

L’objectiu d’aquesta jornada és fomentar la relació entre empreses homologades per desenvolupar el kit digital i empreses de la cadena de valor agroalimentària.

Laura Santafé, tècnica de Promoció Econòmica, ha destacat que “la importància d’aquesta jornada és que ja es posen en contacte empreses del sector alimentari amb empreses digitalitzadores que es dediquen a tramitar el kit digital, de manera que ja els expliquen quins són els beneficis i com tramitar-ho”.

La presentació de la jornada anirà a càrrec del regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, Dídac Solà, i a continuació la sessió s’estructurarà en diferents blocs: una part explicativa a càrrec de la consultoria Societat i Empresa que tractarà dels beneficis del kit digital i el seu funcionament,  com tenir lloc web i presència a internet, gestió de xarxes socials, gestió de clients, bussines intelligence i analítica o Marketplace. Un altra part de la sessió serà pràctica amb dinàmiques de networking.

Projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord

Aquesta jornada s’emmarca dins del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord. Aquest projecte es va crear a finals del 2021 i està format pels sis ajuntaments de la zona: Sant Andreu de la Barca, Olesa, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires, dins el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona. El projecte TTT té com a objectiu generar aliances estratègiques entre les empreses que participen en la cadena de valor de l’alimentació amb la digitalització del teixit empresarial com a teló de fons.

Al llarg de l'any realitzen diferents accions de formació i assessorament en digitalització i tecnologia adreçades a treballadors, persones a l’atur i empreses vinculades a la cadena de valor agroalimentària del territori.