04/11/22

L’Ajuntament d’Olesa engega una campanya per promoure l’ús del bus urbà

La iniciativa s’adreça a l’alumnat de secundària i a les persones de més de 70 anys, que podran provar el servei de manera gratuïta.

Image
Bus d'Olesa

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat posarà en marxa el dilluns 7 de novembre una campanya de promoció del servei de bus urbà adreçada especialment a l’alumnat de secundària i a les persones de més de 70 anys. Es tracta de dos col·lectius susceptibles d’utilitzar un servei que els pot ser molt útil per als desplaçaments dins el municipi. Per aquesta raó l’Ajuntament facilitarà que l’alumnat de 1r a 4t d’ESO i les persones de més de 70 anys puguin gaudir de dos viatges gratuïts per fer un tast dels recorreguts.

Olesa compta amb un servei de bus urbà renovat, amb un vehicle nou i adaptat i amb més parades en punts estratègics del municipi, així com més freqüència de pas. L’aposta del consistori pel transport públic ha aconseguit crear servei més modern i eficient que, des de la seva actualització, ha anat incrementant el nombre de viatgers.

Amb l’objectiu de fomentar encara més el transport públic local, l’Ajuntament engegarà dilluns una campanya informativa i promocional del bus urbà especialment dissenyada per a l’alumnat de secundària i la ciutadania de més de 70 anys.

El regidor de Mobilitat d’Olesa, Jordi Martínez, ha destacat que, tenint en compte que la majoria d’instituts tenen una parada molt a prop, la iniciativa proposa a l’alumnat de secundària “la possibilitat d’utilitzar el transport públic urbà aprofitant que l’horari de les parades coincideix amb els d’entrada i sortida dels centres”. Martínez ha recordat que les Escolàpies Olesa és l’únic centre que no disposa d’una parada al costat, ja que es troba al  Nucli Antic, però sí que compta amb una parada propera a la plaça de la Sardana.

A partir de dilluns, els agents de la unitat de relacions amb la comunitat de la Policia Local repartiran a tots els instituts del municipi un fulletó informatiu amb el detall dels horaris de les parades properes als centres i dos bitllets gratuïts per fer ús del servei. Seran els centres els encarregats de fer arribar els fulletons amb els tiquets gratuïts al seu alumnat.

Als fulletons també s’especifica com obtenir la targeta T-16, un títol de transport gratuït per als menors de 16 anys i que permet fer un nombre il·limitat de viatges dins la mateixa zona de residència. Per tant, per a l’alumnat d’ESO (així com també el de primària) el bus urbà serà gratuït amb la targeta T-16.

Quant al col·lectiu de persones de més de 70 anys, la campanya presenta el bus urbà com una opció molt útil per desplaçar-se des de qualsevol zona del municipi, especialment des dels barris menys cèntrics, fins a diferents equipaments de referència com ara el Mercat Municipal, el CAP o l’estació de FGC.

Per gaudir de dos viatges gratuïts per fer un tast del bus urbà les persones a partir de 70 anys s’hauran d’identificar, amb el seu DNI, a partir de dilluns 7 de novembre, a la recepció de la Casa de Cultura. L’horari d’obertura és el següent: de dilluns a divendres, de 8.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 21.30 h; dissabtes, de 10.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 21.00 h, i diumenges, de 12.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

El regidor de Mobilitat ha destacat que, amb la campanya, també es vol conscienciar la ciutadania sobre l’ús del transport públic com una eina eficient per combatre la contaminació, millorar la mobilitat del trànsit i descongestionar les zones d’aparcament. “L’objectiu és evitar agafar el cotxe particular als trajectes més curts”, ha dit Martínez, i com a alternativa, “desplaçar-se a peu o amb el bus urbà”. Segons el regidor, si s’incrementa la demanda, en el futur es podria augmentar el servei.

Poden consultar els horaris i parades del servei de bus urbà, a càrrec de la companyia TGO-Direxis, al web municipal.