20/09/23

L'Ajuntament donat el tret de sortida al procés participatiu d'inversions 2023-2024

Des d’avui i fins al proper 22 d’octubre la ciutadania pot presentar les seves propostes i votar a quines inversions els hi agradaria destinar fins a un total de 200.000 euros. Les propostes s'han de presentar a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat.

Image
Cartell Pressupost Participatiu 2023

Fins el proper 22 d’octubre, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Olesa i entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats podran fer les seves propostes i votar a quines inversions els agradaria destinar fins a un total de 200.000 euros

Tot el procés de pressupost participatiu -propostes i votació- es fa a través de la plataforma Participa Olesa, com detalla la cap tècnica del Departament de Participació Ciutadana, Montse Muñoz. 

Audio file

L’objectiu d’aquest procés participatiu és possibilitar la participació activa de tots els olesans i olesanes i facilitar l’empoderament del teixit associatiu en la priorització de les inversions a realitzar. 

Les propostes han de ser sempre d’inversions i relacionades amb obres (noves o de manteniment), equipaments o adquisició de material que pugui ser permanent per a l'Ajuntament.

El cost màxim que poden tenir les propostes és de 50.000 euros, per evitar que un sol projecte s’emporti tota la partida. L’import màxim del conjunt de propostes aprovades serà de 200.000 euros per al 2024. De les inversions que finalment es duguin a terme, 50.000 € es podran destinar a equipaments i els 150.000 € restants es destinaran a via pública, parcs o altres, explica la regidora de Participació Ciutadana, Emma Duran.

Audio file

Amb l’objectiu de vetllar per la transparència de tot el procés s’ha constituït la comissió ciutadana del Pressupost Participatiu d’Inversions, que aplega representants de diverses entitats i de la ciutadania.

Quan es rebin totes les aportacions es farà un informe tècnic que inclogui el cost previst de l'actuació, la tipologia i la viabilitat. Aquest informe serà facilitat a la comissió ciutadana, que podrà comprovar el llistat de propostes que s'han acceptat i les que no i els motius tècnics que han portat a aquesta decisió. La ciutadania serà qui decideixi quins projectes es materialitzen a través dels seus vots. Les votacions es faran del 9 al 17 de desembre.

Audio file

Per tal que tothom hi pugui participar, aquelles persones que ho necessitin rebran suport a través dels punts informatius que s’habilitaran als diferents equipaments municipals. També hi haurà punts itinerants a locals socials d'entitats i espais com el mercat ambulant.

Audio file

A més de l’aportació de propostes i votació, la ciutadania podrà seguir tot el procés participatiu a la plataforma Participa Olesa de Montserrat.

Si voleu fer propostes, visualitzeu els següents vídeo explicatius:

Video file

 

Infografia sobre com registrar-se a la plataforma: 

Video file