Servei d’acompanyament a la petita infància i a les famílies (Espais Familiars 0-3 anys)

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat posa a l’abast de totes les famílies amb fills i filles menors de 3 anys recursos, programes i serveis educatius en diferents modalitats per atendre les necessitats diverses d’infants i famílies.

El Servei d’acompanyament a la petita infància i a les famílies (Espais Familiars) és un servei per a famílies amb infants de 0-3 anys que integra diferents grups d’atenció:

  • Espai Nadó (0-12 mesos)
  • Espai Joc en família
    • 1-2 anys
    • 2-3 anys

El Servei d’acompanyament a la petita infància i a les famílies ofereix una atenció integral als infants i a les seves famílies, considerant-les com els primers i principals agents educatius. 

L’objectiu principal és proporcionar un context educatiu ric, obert, acollidor i estable que promogui i garanteixi el benestar físic, psicològic i emocional tant de l’infant com de l’adult que l’acompanya.

El servei té la finalitat de millorar la qualitat de vida de nenes i nens tot facilitant espais d’intercanvi entre les seves famílies.  Gràcies a l’acompanyament de professionals amb experiència en l’àmbit de la petita infància, aquest servei permet treballar aspectes vinculats a la criança, a les relacions i interaccions familiars així com poder oferir un espai on compartir neguits, dubtes i estratègies educatives amb la intenció que hi hagi una repercussió que beneficiï a tots els membres del nucli familiar. 

Per a les famílies, són espais on poder compartir vivències i aprendre amb altres adults i infants, teixir-hi vincles, parlar-hi i donar resposta a les inquietuds derivades de la criança d’un/a fill/a, en un context educatiu diferent. Per als infants, és un espai on, a través del joc i l’experimentació, poden crear, imaginar, descobrir, sentir, compartir, construir, explorar i relacionar-se.

El cost del servei (10 sessions que es realitzaran al llarg dels mesos de març, abril i maig) és de 46,50 €.

Les places són limitades. Les inscripcions es poden realitzar presencialment a l'Ajuntament (amb cita prèvia a l‘OAC) o bé telemàticament en el seguent enllaç: Inscripcions Espais familiars