14/06/21

L'Ajuntament d'Olesa fa una valoració positiva de les Festa de Santa Oliva 2021.

Des de la regidoria de Cultura i Festes es fa una valoració positiva de les festes de Santa Oliva d’aquest 2021 amb la recuperació de la presencialitat però encara amb mesures restrictives i de seguretat com a conseqüència de la pandèmia.

Image
Ofrenes florals a Santa Oliva

Olesa ha viscut unes festes de Santa Oliva on s'ha pogut recuperar gran part de les seves activitats, i, sobretot, la presencialitat de la gent als actes. El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha valorat positivament com s’han desenvolupat les festes de Santa Oliva i ha afirmat que "la ciutadania necessitava poder recuperar certa normalitat pel que fa a activitats lúdiques presencials, recuperar les nostres tradicions,  i que es fessin al carrer després de tants mesos" i ha afegit "era una necesitat, com a poble, com a societat, tornar a recuperar el carrer i, en aquest sentit, ha anat molt bé. La gent, i sobretot els joves, necessitàven recuperar aquests espais, retrobar-se". 

Una de les activitats principals, l’ofrena floral de Santa Oliva, Rota ha valorat positivament que es pogués organitzar una mostra de cultura popular i l’ofrena floral de les entitats tot i que molt restringida. "Les entitats de cultura popular portàven més d'un any aturades i hi van respondre. Va anar tot bé i no hi va haver aglomeracions". 

Xavier Rota ha dit que la resposta de la ciutadania ha estat molt destacable a totes les activitats organitzades, com el lliurament de premis de recerca i el reconeixement al poeta local Miquel Guillamon, les conferències, els espectacles familiars i d’altres que han estat organitzades per múltiples entitats que han apostat per reprendre l’activitat malgrat les dificultats i el repte que suposa. "El lliurament dels premis de recerca vila d'Olesa va anar molt bé, les guanyadores han estat 3 dones i amb treballs potents sobre feminisme o educació, i també el record que es va fer al poeta olesa Miquel Guillamón, que ha escrit més de 1.000 poemes dedicats a Olesa" ha destacat Rota.

Enguany s’han fet activitats novedoses, com una caminada solidària organitzada per diverses entitats però d’altres que ja tenen una certa trajectòria com la Marató d’artistes que enguany va comptar amb una gran participació. Una vuitantena de persones van participar en la caminada solidària Magic Line a benefici de l'hospital Sant Joan de Déu, i organitzada per l'IQS i diverses entitats olesanes en favor de les persones que es troben en situació vulnerable. La caminada a Olesa ha aconseguir recollir 855 € en benefici de l'Hospital.

Per la seva banda, la Fira de Santa Oliva organitzada per l’Associació de Veïns del Casc Antic dissabte, també va tenir una bona resposta. La presidenta de l’entitat, Trini Camprubí, també ha fet una valoració positiva, tot i les restriccions "Els participants amb les seves parades van quedar satisfets amb les vendes que van fer, només poder fer una fira ja va ser un èxit ja que molts van comentar que era la segona fira en la que participaven en tot aquest any". explica Camprubí. Pel que fa a la participació de la gent, des de l'organització han explicat que va anar esglaonada, de manera que no es van donar en cap moment aglomeracions i amb un bon compliment de les mesures de seguretat "tot i que hi va haver més assistència a primera hora del matí i a darrera hora de la tarda, quan la calor va afluixar però no es va produir cap incident i la fira va tenir una bona resposta" ha dit Camprubí. La fira va comptar amb la col·laboració d’agents cívics per garantir que no es produïen aglomeracions i per l'acompliment de les mesures de seguretat. 

La Marató d'Artistes va posar el punt i final a les Festes de Santa Oliva. L'edició d'enguany, la 13a edició, va tenir molta resposta. El jurat integrat per Marc Amat, Olga Pareja i Francesc Carreras van premiar: en la modalitat d'arts escèniques, premi individual a Yago el Mago (Yago Berbel); i premi grupal i petit format per a Duoptria (Camil Nevot i Daniel Guerrero). en la modalitat de cantautor/a-duet, els primer premi va ser per Saru (Sara Gómez) i el 2n premi, per a Adri Sànchez i Dídac Pérez.

Ara, després de Santa Oliva, l'Ajuntament continua treballant per enllestir la Festa Major i la celebració de la revetlla de Sant Joan.