27/12/22

L’Ajuntament d’Olesa reforça el servei local de joventut amb el programa “Escolta Jove”

L’Ajuntament d’Olesa reforça el servei local de joventut amb el programa “Escolta Jove”

Image
Cartell del Programa Escolta Jove

El Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa ha posat en marxa el programa “Escolta Jove” a fi de reforçar la informació, l’orientació i l’acompanyament psicoeducatiu de la població jove del municipi. El projecte, impulsat des de la Diputació de Barcelona als municipis de més de 20.000 habitants, té l’objectiu d’oferir atenció psicològica i promoure el benestar emocional a un dels col·lectius que han vist més afectat el seu desenvolupament a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El programa “Escolta Jove” és un servei gratuït d’acompanyament terapèutic, tant emocional com psicològic, amb personal específic de l’àmbit socioeducatiu. A Olesa de Montserrat, s’aplica a través de diferents eixos com és la intervenció i treball en medi obert a l’Espai Jove de l’Escorxador, als instituts, als equipaments esportius i als espais d’oci. Oriol Hita, tècnic del programa “Escolta Jove” del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, ha explicat que “la població jove necessita establir uns vincles per mostrar les seves inquietuds. Si n’hi ha una distància burocràtica o administrativa, és complicat que puguin ser permeables. Per tant, la presència en aquests espais és fonamental”. Una altra línia de treball és l’atenció de determinades inquietuds a través de tallers i activitats.

Paral·lelament, ja s’han començat a oferir sessions presencials i gratuïtes d’atenció psicològica a persones joves d’entre 12 i 30 anys. Aquest servei és previst que duri durant tot el 2023.

Per a rebre més informació del servei o presentar propostes d’activitats, cal adreçar-se entre setmana a l’Escorxador, en horari de tarda de 17 h a 20 h; contactar a través de missatge privat al perfil d’Instagram @infojoveolesam o bé escriure un correu electrònic a escorxador@olesademontserrat.cat.