29/11/23

Els olesans i olesanes podran conèixer el funcionament de la Unió Europea a través del Projecte Europa

El Projecte Europa, impulsat i subvencionat per la Diputació de Barcelona, esdevé una iniciativa encaminada a promoure el coneixement i la comprensió de la Unió Europea entre la ciutadania olesana. 

Image
Jordi Parent i Emma Duran al costat del mural del Projecte Europa

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, amb l'impuls de la Diputació de Barcelona, promou el coneixement sobre la Unió Europea amb el Projecte Europa. Un projecte que va començar amb diverses accions des del mes de maig. En una primera fase, es van realitzar sessions pedagògiques amb joves per tal de conèixer la seva perspectiva sobre la Unió Europea. A més, aquesta trobada va donar lloc a la creació d'un mural artístic ubicat a la rampa d'accés a la zona del llac. És una obra realitzada per grups de joves, en col·laboració amb el Barri Jove i un professional del grafiti, que han aprofundit en la temàtica europea i el respecte al medi ambient a través de l'art. Montse Muñoz, cap del Departament de Participació Ciutadana, destaca "la rellevància de comprendre les dinàmiques, la presa de decisions i l'impacte de les polítiques europees".

Audio file

En una altra fase d'aquest projecte, el dijous 14 de desembre es desenvoluparà una simulació parlamentària amb els batxillerats socials d'Olesa, amb l'objectiu de fer participar els alumnes en la presa de decisions en un marc similar al Parlament Europeu. Muñoz explica que "aquesta experiència pedagògica busca fomentar la consciència cívica i la comprensió del funcionament de les institucions europees".

La culminació d'aquest projecte serà un concert de Nadales europees que tindrà lloc el 16 de desembre a l'Auditori de la Casa de Cultura. Aquest concert, a càrrec de l'orquestra Almogàvers, coincideix amb la inauguració de l'exposició de pessebres, una mostra nostrada de l'època nadalenca. Emma Duran, regidora de Participació Ciutadana, apunta que "el concert ha estat pensat de manera que fomenti la participació del públic en la cantada".

Audio file

Totes aquestes activitats són gratuïtes i estan obertes a la participació de la població d'Olesa de Montserrat. La regidora destaca l'aportació i el treball dels joves en aquest projecte, convidant la ciutadania a gaudir i respectar el mural artístic com una expressió cultural única i pròpia dels joves de la localitat.