29/01/22

Ingressen a presó els responsables d'una macroplantació de marihuana en una nau d'Olesa

El valor de la marihuana intervinguda en una nau del polígon industrial de Can Vinyals, gairebé 2.000 plantes, superaria els 270.000 euros al mercat negre.

Image
Policia local en una plantació de marihuana en un soterrani d'una nau industrial

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell i agents de la Policia Local d’Olesa de Montserrat van detenir dimarts, 25 de gener, vuit homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un de defraudació de fluid elèctric. Va ser la Policia Local d'Olesa qui va alertar la Unitat d’Investigació, el mateix 25 de gener, d’una possible plantació de marihuana en una nau industrial del polígon Can Vinyals. 

Els agents es van desplaçar al lloc i van comprovar que la nau, que presentava diverses esquerdes, desprenia una forta olor característica de les plantacions de marihuana. Pocs minuts més tard, van observar com un vehicle entrava a l’interior de la nau i conjuntament amb el suport de dotacions de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Martorell i de la Policia Local, van accedir al seu interior.

Els agents van localitzar una plantació de marihuana perfectament instal·lada amb estances específiques per al cultiu i l’assecatge de la substància estupefaent. A l’interior de la nau hi havia vuit persones que, en adonar-se de la presència policial, van intentar fugir del lloc, tot i que finalment van ser detingudes.

Fent una inspecció més acurada de la nau, Mossos i Policia Local van comprovar que a la planta superior hi malvivien les persones encarregades del manteniment de la plantació, motiu pel qual es va aturar la inspecció i es va precintar la nau.

L'endemà al matí, i sota la tutela del jutjat en funcions de guàrdia, van realitzar una entrada i escorcoll i es van comissar 1.800 plantes i 110 quilograms de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució. Els investigadors estimen que el valor de la marihuana intervinguda superaria els 270.000 euros al mercat negre.

A més, els tècnics de la companyia elèctrica van determinar que la plantació estava connectada il·legalment a la xarxa principal de distribució.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar presó per a set dels investigats i llibertat amb càrrecs per a la resta.