12/01/23

Obert el termini de presentació de candidatures al Concurs d'Iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord

El programa Fem Xarxa, Fem Empresa convoca aquest certàmen de quatre categories que premia amb 2.000 euros les millors empreses del Baix Llobregat Nord.

Image
Cartell informatiu 12è concurs iniciatives empresarials Baix LLobregat Nord 2023

Avui s’obre el període per presentar candidatures per al 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials. El certamen té quatre categories i premia amb 2.000 euros les millors empreses del Baix Llobregat Nord. El concurs està impulsat pels serveis de Promoció Econòmica dels ajuntaments de d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Categories:
Les categories d’aquesta edició son quatre:

  • La primera és la de Millor empresa creada a partir de l’any 2020. Té un premi de 2.000 per al guanyador i de 1.000 per al segon classificat. Es valorarà l’originalitat de la idea de negoci, l´entrega de valors als consumidors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
  • La segona categoria és Millor empresa en relleu de negocis, dotada amb 2.000 i 1.000 euros per al primer i segon classificat, respectivament. Es tindrà en compte la trajectòria de l’empresa, les accions de millora i transformació per la reactivació de l´activitat així com, el seu nivell de digitalització o les accions dutes a terme per assolir els ODS 2030.
  • La tercera categoria és la de Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat, amb 2.000 euros per al primer classificat i 1.000 euros per al segon. Els criteris per concedir el guardó seran les accions dutes a terme i destinades a la reducció de la demanda energètica mitjançant la implementació de tecnologies eficients, transició d´energies renovables o la implementació de sistemes de gestió energètica.
  • La quarta categoria és la de Millor idea jove de negoci. El premi de 2.250 euros està adreçat a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran participar tant alumnes matriculats el curs actual com en el curs anterior.

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en Olesa i en la resta de municipis organitzadors.

Les candidatures es poden presentar fins el 17 de març de 2023 en els registres municipals dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord, ja siguin online o presencialment amb cita prèvia.

 

Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores. En aquesta 8à edició les diferents accions es realitzen tenint en compte les novetats que afectaran a empreses i emprenedors durant el període 2022-2023.

Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Als enllaços adjunts podeu consultar les bases i tota la documentació a presentar: