03/11/21

Olesa aposta pel turisme vivencial en la promoció del producte local

El projecte pretèn impulsar una oferta turística que promociona i enforteix els vincles dels visitants amb el producte local i l’entorn i ja compta amb una desena d'entitats i agents públics i privats que hi participen. Els interessats es poden posar en contacte amb el departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa.

Image
Assistents a la jornada de formació.

El projecte té com a objectiu la implementació d’una oferta turística sostenible, amb la creació i promoció d’experiències turístiques vivencials. És per aquest motiu que des de l'Ajuntament d'Olesa s'està treballant amb Turismo Vivencial, operador turístic de viatges i consultora especialitzada en la dinamització turística de destinacions, per oferir experiències turístiques amb amfitrions locals on els visitants trobaran una oferta estructurada i unes activitats per conèixer la vida i les activitats del municipi a través dels propis amfitrions com ara agents públics o privats o entitats com l'Associació Misteris Olesa, la Fundació Agrícola Olesana o Arrel Acció Cultural.

La setmana passada, representants de l’Ajuntament d'Olesa i agents públics i privats es van reunir per iniciar el procés de disseny de la futura proposta turística que Olesa acabarà oferint, sota la marca Turisme Vivencial. Es va fer una primera jornada de formació i obtenció de col·laboracions per la creació de diferents productes turístics del municipi on van participar una desena d'entitats com l'Associació Misteris Olesa, la Fundació Agrícola Olesana, Arrel Acció Cultural, El cafè del Teatre, La Passió i la Fundació Arts i Oficis.

Laura Santafé, tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa, explica que "volem posar en valor i fer publicitat de les activitats i productes turístics que s'entant fent actualment al municipi com Els Miquelets, els Misteris, la representació de La Passió, les visites a la Torre del Rellotge o el Molí d'Oli,  així com crear-ne de de noves" i afegeix "l'objectiu és potenciar-les, donar-les a conèixer també fora del municipi i connectar els diferents agents turístics com ara fer paquets turístics combinats d'entrades a espectacles més dinars a restaurants del municipi". 

A la reunió de presentació es va treballar en la identificació de les activitats i recursos turístics que reforcen la identitat local i les empreses i entitats que realitzen les activitats. A partir d'aquí es treballarà cada producte de manera individual i es dissenyaran activitats per a grups reduïts, adequades per promoure un turisme no massificat, respectuós amb l'entorn i alineat amb els pilars de la sostenibilitat turística. Per la seva part, l'operador Turismo Vivencial comercialitzarà els diferents programes turístics. "Ara es comença el treball individual del producte amb cadasqú dels interessats per tal que pugui estar enllestit a finals de novembre o principis de desembre, abans de les festes de Nadal, per a promocionar-lo" explica la tècnica.

El Servei de Promoció Econòmica ha estat treballant en la diagnosi de les potencialitats del turisme al municipi i ara, després de la sessió de treball, i amb la col·laboració de Turismo Vivencial es vol crear un producte turístic diferent, singular i atractiu sota el paraigües de la sostenibilitat.

Destinos Vivencials és una xarxa de municipis turístics sostenibles e innovadors, que promocionen productes de la vida quotidinana i tradicions. Una aposta turística que compta amb la certificació de destinació turística responsable Biosphere Destination, un segell que atorga l’Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO i a l’Organització Mundial del Turisme.

Les empreses, associacions o restaurants interessants a participar es poden posar en contacte amb el Departament de Promoció Econòmica:

Edifici Cal Rapissa - C. Ample, 25

Tel. 93 7780050 (Opció 3)

Adreça electrònica: turisme@olesademontserrat.cat

Horari d'atenció

Atenció presencial
Dilluns a dijous de 10h a 13:30h
Dimarts a la tarda de 16:00h a 18:30h
 
Atenció telefònica
Dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h
Dimarts i dijous de 16:00h a 18:30h