18/05/23

Comencen les esperades obres d'ampliació de l'institut Creu de Saba d'Olesa

Són unes obres molt reivindicades per donar cabuda als cursos de batxillerat que actualment estan ubicats en mòduls prefabricats a l’exterior de l’edifici.

Image
Institut Creu de Saba

Ja han començat els treballs d’ampliació i adequació de l’institut Creu de Saba d’Olesa. Es tracta d’unes obres molt esperades d’ampliació del centre per donar cabuda als cursos de primer i segon de batxillerat, actualment ubicats en mòduls prefabricats.

Fa anys que des de la direcció del centre i des de l’Ajuntament d’Olesa es demana l'ampliació d'aquest centre públic de secundària. El el projecte es va aprovar al 2017, i al 2019 ja es va fer públic el pressupost per un import 1.322.307,43 euros. 

Els treballs s’estan desenvolupant sense interferir en el normal funcionament del centre, que ha rebut amb satisfacció l’inici d’aquestes obres tant demanades. 

L’institut va començar a funcionar el curs 2007-2008 amb tres línies d’educació secundària obligatòria.  El director, Àlex Sala, explica que des de l’inici, l’institut ja estava concebut per fer aquesta ampliació, amb un passadís interior que connectés els dos edificis, l’actual on s’imparteixen els 4 cursos de la ESO, i el futur edifici que acollirà els dos cursos de Batxillerat.

Audio file

 

En total, la superfície construïda d’obra nova serà de 794,13 m2  de superfície útil, i l’edifici es repartirà en planta baixa, primera i segona. Es construirà a la part nord-est de la parcel·la i quedarà connectat amb l’actual edifici mitjançant el passadís. 

Exteriorment la façana es mantindrà igual però per la part interior es dotarà de més llum a les aules i també d’un pati interior de zona verda.

Audio file

 

En aquest nou edifici per a batxillerat hi haurà sis aules, més l’aula de dibuix, de taller, laboratori, aules de recolzament i lavabos.

Audio file

 

Les noves aules tindran una escala que donarà sortida al pati sud-oest a través d’un porxo a triple alçada que donarà continuïtat a la façana del gimnàs. 

La façana nord-est mantindrà les obertures actuals, i incorporarà unes lames de protecció solar que donaran continuïtat a les reixes existents a l’equipament.