18/08/22

Sortida guiada inaugural del mirador del Coll de les Espases

L’excursió es farà el 17 de setembre, a la tarda, i servirà per inaugurar el mirador del Coll de Les Espases, el privilegiat Balcó d’Olesa a la muntanya de Montserrat.

Image
Mirador de muntanya integrat al paisatge al Coll de Les Espases.

Els “Set Balcons de Montserrat” és un projecte que pretén atraure visitants i dinamitzar el turisme dels municipis del Baix Llobregat nord que hi col·laboren. Juntament amb Olesa, els municipis que formen part de la iniciativa són Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell i Sant Esteve Sesrovires, localitats amb vistes privilegiades a la muntanya de Montserrat. La iniciativa, que es va iniciar l’any 2021, és un projecte finançat per la Generalitat de Catalunya (Departament d'Empresa i Coneixement) amb suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

El Balcó d’Olesa es troba al Coll de Les Espases, on s’ha instal·lat un mirador de muntanya integrat en el paisatge que, més enllà d’oferir una extraordinària panoràmica de Montserrat, també permet observar la fauna i la flora del territori. L’Ajuntament d’Olesa ha complementat aquesta instal·lació amb diferents monòlits informatius al llarg del recorregut que puja al Balcó. D’aquesta manera, els visitants troben diferents punts d’observació per descobrir els valors del patrimoni natural i cultural més destacable del municipi, com ara les seves oliveres o el riu Llobregat.

Per a donar a conèixer aquest itinerari i inaugurar el mirador del Coll de les Espases, l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat una excursió gratuïta el dissabte, 17 de setembre, que començarà a les 19.00 h i sortirà de la Pista d’atletisme (carrer de l’Urgell, s/n). En aquest punt, s’iniciarà un itinerari panoràmic interpretatiu que arribarà fins al Coll de les Espases, un dels “Set Balcons de Montserrat”. Amb l’objectiu de convertir el moment en una experiència única, els visitants podran gaudir de la posta de sol des de la ubicació privilegiada que ofereix el Mirador. La tornada es farà per un altre camí, seguint un recorregut circular que portarà de nou a la Creu de Beca.

L’itinerari de la sortida es pot consultar al perfil de Wikiloc de l’Ajuntament d’Olesa i, per participar-hi, es recomana inscripció prèvia a rutes@olesademontserrat.cat