16/08/21

L'Ajuntament organitza nous cursos de formació ocupacional a Cal Rapissa a partir del setembre

Cada any, des de Promoció Econòmica, es programen diverses accions formatives tenint en compte les competències demandades en el mercat de treball, les necessitats de les empreses i les inquietuds de les persones en recerca de feina.

Image
Cartell amb la informació dels cursos de formació ocupacional

Durant el 2021, el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, ha impulsat un total de catorze cursos de formació ocupacional i n’hi haurà cinc més després de l’estiu, a partir de setembre. L’aprenentatge és un instrument que pot millorar la qualitat de vida de les persones, ja que obre portes cap a noves oportunitats laborals.

L’objectiu d’aquestes formacions és poder donar eines i augmentar les possibilitats de trobar o millorar la feina de les persones que accedeixen al servei. És per això que des de Cal Rapissa s’impulsen diferents programes formatius destinats a assolir la millora ocupacional, ja que la formació contribueix a millorar la inserció laboral i la qualificació dels treballadors.

L’Ajuntament d’Olesa vol despertar l’interès de les persones a formar-se i fer entendre que el món és molt canviant i que certs aspectes que abans eren molt importants a l’hora de trobar una feina avui no ho són tant. La tècnica de Promoció Econòmica, Laura Santafé, destaca que entenen la formació “com un element clau tant per assolir nivells més alts d’ocupació, com per augmentar la productivitat i la competitivitat en el treball”.

Cursos pendents

La formació ocupacional no s’atura a Olesa de Montserrat aquest 2021 i des del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament seguiran oferint-se cursos després de l’estiu, a partir del mes de setembre. Els cursos pendents pels darrers mesos de l’any són:

Neteja especialitat en el tractament de la Covid-19 (subvencionat pel SOC)

Documentació Administrativa de Magatzem (subvencionat amb Fons Propis)

“Les pors que ens bloquegen”; “Dones que ho podem tot” i “Mètode 888” (subvencionat per la Diputació de Barcelona)

Les persones interessades a formar-se per trobar feina o potenciar les habilitats i competències, poden informar-se sobre els cursos de formació que es realitzen des del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa. Poden apropar-se a Cal Rapissa durant el mes d’agost i fins a mitjans de setembre de dilluns a dijous de 10h a 13.30h o bé enviar un correu electrònic a promocio@olesademontserrat.cat.

Formació desenvolupada

Durant el 2021, fins al moment, des de Cal Rapissa ja s’han impulsat un total de catorze cursos de formació ocupacional a partir de diferents fonts de finançament com és el cas de:

- Cursos de Treball als Barris (subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya)

- Habilitats comunicatives; Alfabetització Digital; Carnet de carretó elevador.

- Cursos de Fons Propis (finançats per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat)

- ACTIC I; ACTIC II (Informàtica); Carnet carretó elevador; Acompanyament emocional; Tècnic/a verificació de qualitat; Alfabetització         Digital; “Haz que te escuchen!”; Excel Avançat;   “Fes que et trobin!”.

- Cursos del Servei Local d’Ocupació (Subvencionats per la Diputació de Barcelona)

- Linkedin, crea la teva xarxa professional de contactes; Entrevista curricular vs entrevista per competències.