18/06/24

L'Ajuntament d'Olesa treballa en la millora del municipi amb solucions tecnològiques

L’Ajuntament d’Olesa ha participat en un taller per definir els principals reptes i punts de millora al municipi, centrats en el àmbits de la seguretat i l’incivisme, l’energia i medi ambient, i la mobilitat.  

Image
Taller de reptes

Sessió de treball sobre els reptes al municipi

A la sessió, organitzada per la Fundació i2CAT i la Secretaria de Transformació Digital de la Generalitat de Catalunya, ha participat l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent; el primer tinent d’alcalde i regidor de Planejament i Urbanisme, Habitatge i Salut Pública, Marc Serradó; el regidor d’Espai Públic i Equipaments, Raül Asensio;  i el regidor d’Innovació i Qualitat, Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Mitjans de Comunicació, Santi Gallardo, a més de tècnics de diferents departaments municipals.

L’objectiu d’aquesta sessió de treball ha estat identificar els principals àmbits a millorar al municipi i prioritzar-los per després desenvolupar un full de ruta amb les accions a dur a terme. Aquesta fundació treballa amb diferents ajuntaments catalans i, en el cas  d’Olesa, els principals reptes plantejats son la millora de la seguretat i la reducció de l’incivisme; la creació de comunitats energètiques i l’estalvi de consum a equipaments municipals;  i la millora del sistema de recollida de residus, aigua i conservació del medi ambient; entre d’altres. 

A partir d’aquesta sessió, la fundació i2CAT elaborarà un document on es fixaran els principals reptes a Olesa i les accions a dur a terme. “Des d’i2CAT busquem solucions tecnològiques per a aquests reptes, ja sigui amb l’experiència a d’altres municipis o amb entitats públiques supramunicipals com l’Agència de Residus de Catalunya” ha explicat Oriol Brossa, dinamitzador del taller i membre del Centre de Recerca i Innovació Digital de la Fundació i2CAT.

Aquest taller està impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital del Departament de la Presidència, en el marc de Catalunya GovTech Hub, programa que busca evolucionar el model d'innovació digital de Catalunya, connectant les necessitats i oportunitats de les administracions locals amb el sector tecnològic català (TIC) per trobar solucions.