14/03/23

L'Ajuntament d'Olesa programa dues xerrades d'acompanyament durant la preinscripció escolar

El dijous 16 de març es farà la xerrada "L'entrada a l'escola, una oportunitat per a seguir creixent" adreçat a famílies amb infants que el curs vinent començaran I3 i "De Primària a Secundària" per a famílies amb fills i filles que començaran l'ESO el curs vinent.

Image
Alumna d'Educació infantil.

El Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha organitzat per aquest dijous 16 de març dues xerrades informatives sobre l'inici i d'acompanyament de l'escolarització per a famílies amb infants que el proper curs començaran I3 o 1r d'ESO ja que es considera important acompanyar aquestes transicions educatives que són també transicions vitals per als infants adolescents i les seves famílies. 

La xerrada "L'entrada a l'escola, una oportunitt per a seguir creixent" es farà al saló de plens de l'Ajuntament a les 15:15 h i anirà a càrrec de l'Equip d'Atenció Psicopedagògica de la Generalitat de Catalunya (EAP) format per Berta Menen, Mercè Esteve i Sergi Garcia. S'adreça a totes les famílies amb infants que començaran I3 el curs vinent. A les 17:00 h, el mateix equip de l'EAP oferiran una xerrada-col·loqui amb el títol "De primària a secundària" per a famílies amb fills i filles que començaran l'ESO a partir del setembre. També es farà a la sala de sessions de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

El període per fer la preinscripció escolar del curs 2023-2024 per Educació infantil de segon cicle, educació primària i Educació secundària obligatòria acabarà el proper 20 de març. Si algú té dubtes sobre el procés de preinscripció o temes d'escolarització pot adreçar la consulta al correu electrònic escolaritzacio@olesademontserrat.cat

Campanya "Caminem junts"

La Xarxa socioeducativa de la infància i adolescència – Pla educatiu d’entorn d’Olesa de Montserrat ha tornat a activar la campanya "Caminem junts" coincidint amb el període de preinscripció d’educació infantil i primària. Aquesta campanya es va dissenyar l'any passat conjuntament amb  totes les escoles de primària i les llars d'infants d'Olesa de Montserrat amb l'objectiu de fer reflexionar sobre temes educatius cabdals en l'etapa dels zero als sis anys.

La campanya "Caminem junts" es centra en cinc temàtiques i són cinc càpsules que s'emetran durant els pròxims dies a Olesa Ràdio, es compartiran a les xarxes socials i que també van acompanyades de cinc il·lustracions de l'olesana Maria Grimau. El contingut de les càpsules és el següent: 

1. "Caminem junts": reflexionar al voltant de la implicació dels diferents agents educatius i el fet de promoure que les famílies i les escoles vagin de la mà per aconseguir un objectiu comú: el millor per als nostres infants.

2. "Nosaltres podem tots sols": per remarcar la importància que l'infant sigui el protagonista del seu desenvolupament per esdevenir una persona adulta segura i amb recursos.

3. "No passa res. Digues no": el paper dels límits durant la criança, una eina necessària per a família i escola per tal d'anar ensenyant l'infant a viure i conviure en societat.

4. "Explica'm què faré avui": reflexionar sobre la necessitat de treballar la seguretat i confiança dels infants.

5. "Si volem que ho facin, fem-ho": cal conscienciar les famílies i a tota la societat que per als infants els adults som referents i exemple.