07/03/23

L'Ajuntament celebra dijous, 9 de març, un taller d'escolta sobre el serveis de salut.

L'objectiu és escoltar experiències i demandes entorn als serveis de salut que afecten a Olesa de Montserrat i poder presentar una petició de millora en nom de tot el municipi.

Image
Cartell del taller d'escolta obre els Servei de Salut.

Tothom qui ho vulgui podrà participar el proper dijous, 9 de març, a les 18 h, al taller participatiu d'escolta sobre salut que tindrà lloc a L'Escorxador. L'Ajuntament d'Olesa ha impulsat aquesta iniciativa arran del malestar que es viu a tot el territori envers la qualitat dels serveis sanitaris i té com a objectiu escoltar les opinions i inquietuds tant de la ciutadania com dels professionals que operen a la zona.

La part principal del taller vol aportar una visió àmplia del mapa de salut d'Olesa, més enllà dels serveis assistencials que tothom té present. Per això, es pretén que els professionals puguin expressar-se sobre les prestacions i dificultats que es troben dins el sistema de salut. La finalitat és poder comprendre com estan vivint aquestes mancances per tal que la ciutadania pugui aportar les seves experiències a través d'una dinàmica participativa.

L’activitat seguirà amb unes dinàmiques d’escolta que permetran expressar la seva opinió al màxim de persones possible. Es vol donar veu a totes les persones que tinguin quelcom a dir, per tal d’identificar preocupacions o incidències que encara no hagin estat detectades. Els resultats obtinguts en aquesta jornada, fruit de la reflexió col·lectiva, serviran per traslladar-los a les autoritats competents, en aquest cas la Generalitat de Catalunya, d’una manera unitària i en representació del municipi d’Olesa i totes les seves sensibilitats.

Completar conjuntament una feina de llarg recorrgut

Amb el taller d'escolta es podran complementar qüestions que porten ja molt temps tractant-se en la Taula de Salut local, on estan representats tots els agents sanitaris del municipi, des de directors/es de residències fins a professionals del CAP, Creu Roja, entitats socials i ciutadania.

Miquel Riera, alcalde d'Olesa de Montserrat, ha recordat que "l'Ajuntament duu a terme reunions periòdiques amb tots els titulars de salut del territori, com són l'Hospital de Martorell, la Mútua de Terrassa, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya". Aquestes trobades tenen com a objectiu identificar les mancances del sistema de salut al territori. Entre les carències detectades, Riera ressalta els horaris d'atenció limitats, una manca de metges i pediatres i la necessitat de tenir un CUAP perquè les urgències no hagin de ser derivades a Sant Andreu de la Barca o a Martorell. Per això, Riera ha destacat la importància del taller d'escolta que "ens acabarà d'enriquir aquest diagnòstic amb allò que s'ha de poder traslladar en una petició completa, unitària i que realment sigui la demanda d'una població que ha fet la seva feina".

La participació de tothom és important

Aquesta és una gran oportunitat per expressar les preocupacions, reflexions i demandes sobre el sistema de salut a Olesa de Montserrat, i per fer-ho de forma unitària i representativa del municipi. L'Ajuntament convida a tothom a participar en aquest taller d'escolta sobre salut. Per fer-ho, es recomana fer inscripció a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat tot i que també s'hi podrà assistir lliurement..