29/06/21

L’Ajuntament d’Olesa obre una nova línia d’ajuts per fomentar l’activitat econòmica i l’ocupació

El Consistori ha obert un nou paquet de subvencions amb l'objectiu de fomentar l'activitat econòmica i incentivar les empreses que generin ocupació. Les sol·licituds per accedir a aquestes subvencions es poden presentar fins el 15 de juliol de manera telemàtica.

Image
Façana de Cal Rapissa

Ja s’ha obert el període de presentació de sol·licituds per optar a una nova convocatòria de subvencions dirigida a persones que hagin posat en marxa una activitat de caire econòmic al municipi durant aquest darrer any, des del 3 d'octubre de 2019 fins al 23 de juny de 2021. Aquesta quarta convocatòria té per objectiu incentivar la creació d’ocupació al municipi i contribuir a reactivar-hi l’activitat econòmica i s’afegeix a les diverses accions que ja està duent a terme l’Ajuntament d’Olesa per enfortir el teixit empresarial del municipi.

L'import de la subvenció està supeditat al nombre de candidatures presentades que superin la valoració mínima exigida fins a exhaurir la partida pressupostària, que és de 16.000 euros. L’import individual màxim subvencionable és de 2.000 euros i no es podrà superar el 50% del cost de l’activitat.

Podran optar als ajuts aquelles persones que hagin iniciat una activitat econòmica o professional al municipi entre el 3 d'octubre de 2019 fins a la publicació de l'actual convocatòria, el 23 de juny , i que disposin de llicència de nova activitat i no tinguin deutes amb l’administració.

La cap del departament de Promoció Econòmica, Iolanda Muñoz, explica que "la present convocatòria contempla 2 anys, des de l'endemà de l'anterior convocatòria d'aquests ajuts que va finalitzar el 2 octubre de 2019. Des d'aleshores, s'han creat un total de 64 empreses, tot i les dificultats que va representar la pandèmia, i estem contents perquè això vol dir que al municipi es continua emprenent".

Les propostes presentades es valoraran des del departament de Promoció Econòmica i es tindrà en compte la inversió realitzada o les contractacions de personal efectuat “en el barem de puntuació, es prioritzarà la creació de llocs de treball,  la inversió inicial o els projectes innovadors" , destaca Muñoz, qui afegeix que "des de l'Ajuntament, a través del departament de Promoció Econòmica, s'està treballant en la creació de més ajuts, uns detinats a la creació, millora i ampliació d'espais de coworking per promoure l'autoocupació i emprenedoria al municipi; i l'altre, ajuts per al manteniment d'establiments comercials i també projectes de digitalització". 

Les sol·licituds per optar a les subvencions de nova activitat econòmica es podran presentar fins el dia 15 de juliol de manera telemàtica a través del web municipal TRÀMITS/INSTÀNCIA GENERAL

Per a qualsevol dubte es pot contactar amb el departament de Promoció Econòmica, ubicat a l’edifici municipal de Cal Rapissa (carrer Ample, 25) de forma presencial, per via telefònica al 937780050 (opció 3), o bé per correu electrònic, a través de l’adreça promocio@olesademontserrat.cat.  

Podeu consultar les bases reguladores de les subvencions amb tota la documentació a presentar, criteris de valoració, i procediment de concessió en aquest enllaç.