08/07/24

Comencen les inscripcions pel casal de lleure gratuït d'agost que organitza l'Ajuntament d'Olesa per a infants de 3 a 12 anys

”Un agost per jugar” és la proposta de la Xarxa Socioeducativa-Pla Educatiu Entorn i el Departament d’Educació i Infància. Les inscripcions es poden fer fins el 18 de juliol. 

Image
Cartell "Un agost per jugar"

Cartell "Un agost per jugar"

Aquest agost, els infants que es quedin a Olesa podran gaudir de tot un seguit d’activitats lúdiques gratuïtes al casal d’agost que organitza l’Ajuntament. Amb el nom de “Un agost per jugar” el casal ofereix un programa d’activitats complet adreçat a infants des d'I3 fins a 6è d’Educació Primària (de 3 a 12 anys).

Cristina Bòria, tècnica de la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l’Adolescència-Pla Educatiu Entorn, ha explicat que “l’objectiu és cobrir la necessitat de lleure dels infants durant el mes d’agost, amb una mirada inclusiva per a que tots els nens i nenes puguin gaudir d’aquesta activitat”. 

Audio file

El casal es farà a l’Escola Mare de Déu de Montserrat, des del dia 5 fins el 30 d’agost, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13 h. i servei de menjador fins a les 15 h., que és novetat en aquesta edició.

Una altra de les novetats, és que s’amplia el nombre de places, donat la bona resposta de l’any passat. Enguany, el casal oferta 50 places. Tot i que les activitats son gratuïtes i obertes a tota la població hi ha una reserva de places a infants en situació de vulnerabilitat, infants de famílies amb les que ja es treballa des del departament de Benestar Social.

El casal ofereix diferents activitats programades al llarg de la setmana “per tal d’oferir un ventall d’activitats diverses, amb dos dies de piscina a la setmana, diferents tallers i jocs, i sortides per l’entorn” ha explicat Lídia López, tècnica de Benestar Social. 

Audio file

L’activitat està organitzada pel departament d’Educació i Infància de l’Ajuntament d’Olesa, en col·laboració del Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ i Benestar Social. Està subvencionat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya dins d’un projecte per donar recursos de conciliació a les famílies, sobretot a les mares. 

Les inscripcions es poden fer des d’avui fins el 18 de juliol a través de l'enllaç que trobareu al final d'aquesta notícia o escanejant el codi QR del cartell adjunt.

Les famílies interessades poden contactar i demanar més informació a través del correu electrònic xarxainfancia@olesademontserrat.cat i al telèfon 93 778 00 50 (ext. 3511 i 3512)

Aquesta iniciativa es va iniciar l’any passat a partir de les converses mantingudes amb les AFAs dels diferents centres educatius olesans, ja que les entitats tenien dificultats per poder organitzar casals d’estiu a l’agost, a causa de la falta de personal, i des de l’Ajuntament es va decidir crear aquesta proposta.