06/05/22

Héctor Miñana, guanyador del Concurs de Cartells de Festa Major d'Olesa 2022

El jurat qualificador ha escollit la proposta titulada "Per Sant Joan a Olesa la fan"  per l’impacte visual de la pintura, el joc de llums i la composició dels elements.

Image
Cartell dibuixat on surten els gegants, els fanalets, representació dels Miquelets i representació dels Diables

El jurat qualificador del Concurs de Cartells de Festa Major ja ha decidit quina serà la imatge que representarà enguany la festa grossa olesana, que se celebrarà del 23 al 27 de juny. El jurat, reunit ahir 5 de maig a la tarda, a la Casa de Cultura, ha escollit la proposta presentada per Héctor Miñana Granero, amb el títol Per Sant Joan a Olesa la fan.

El regidor de Festes de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i president del Jurat del Concurs, Jordi López, ha destacat que "el cartell és molt diferent al d'anteriors edicions perquè en aquesta ocasió és una pintura" i ha destqacat que "entre les 26 obres presentades, el jurat qualificador ha escollit aquesta proposta per l'impacte visual que mostra, per la composició dels elements on surten els fanalets, els Gegants, els Diables i la Torre del Rellotge, entre d'altres".

Eva Fernández, pintora i membre del Jurat ha explicat que de l'obra guanyadora "s'ha valorat l'impacte visual que té, amb el joc de llums del fons fosc en contrast amb els colors càlids dels fanalets; també la tècnica, que és molt plàstica; i el col·lage d'elements que té, que crea una prospectiva de voler mirar més enllà dels elements que hi ha".

El regidor de Festes ha valorat positivament la bona participació en el concurs d’enguany, amb 26 obres presentades. L'any passat es van presentar 19 cartels, i el 2020, amb motiu de la pandèmia, no es va convocar el concurs. "Estem contents de la bona resposta de participació. Sempre és difícil escollir un guanyador perquè hi havia moltes obres i de qualitat, per això al jurat hi havia professionals de diferents vessants com la fotografia, el disseny gràfic o la pintura", ha explicat López.

El jurat qualificador d'aquesta edició estava integrat pel regidor de Festes, Jordi López, com a president; l'alcalde, Miquel Riera; Xavier Rota, regidor de Cultura; Marta Reche, fotògrafa; Montse Muñoz, cap de Cultura i Lleure de l'Ajuntament; Alejandro Fernández, cap del departament de Cultura i Festes; Antoni Pérez, cronista de la vila i historiador; Pere Bernadó, pintor; Montse Farré, dissenyadora gràfica; Eva Fernández, pintora i il·lustradora; Anna Casado, Cap del departament de Comunicació i, i exercint com a secretària,  Olga Solà, tècnica del departament de Cultura i Festes.

La proposta guanyadora protagonitzarà el programa d’actes de la Festa Major 2022, que es repartirà per les llars a mitjans del mes de juny.

El veredicte s'ha fet públic aquest divendres al migdia, a l'Informatiu Migdia d'Olesa Ràdio. A l'enllaç adjunt podeu veure el video.