06/02/24

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat col·labora amb el projecte GUIAMN de l'INS Daniel Blanxart

El Cicle de Grau Mig de Guia al Medi Natural (GUIAMN) de l'INS Daniel Blanxart està realitzant un projecte sobre guiatges per a persones amb capacitats diverses, entre elles, gent gran. L'Ajuntament ha ofert una xerrada als alumnes i els convida a guiar les següents dues sortides a l'entorn urbà.

Image
Grup de persones es preparen per a una sortida a l'entorn natural amb la col·laboració dels alumnes del cicle GUIAMN

Grup de persones es preparen per una sortida amb els alumnes del Cicle Formatiu GUIAMN.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, col·labora amb l'INS Daniel Blanxart, per impulsar les activitats de guiatge per a persones amb capacitats diverses. Un compromís que es vehicula a través d'un intercanvi amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mig de Guiatge en el Medi Natural (GUIAMN) del centre educatiu.

La col·laboració entre l'Institut Daniel Blanxart i l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat destaca principalment en un projecte pràctic impulsat des del cicle. Aquest projecte, que es realitza el 6 de febrer i el proper dimarts 13, consisteix en guiatges realitzats pels alumnes per a diversos col·lectius, incloent persones amb capacitats diverses i persones grans. Marc Reyes, professor del cicle GIAMN, destaca que "aquesta oportunitat permet als alumnes aplicar els seus coneixements en situacions reals i contribuir a la integració de tots els ciutadans en les activitats a l'aire lliure".

Audio file

El cicle GUIAMN té una llarga història a l'INS Daniel Blanxart, però amb el recent canvi a un pla d'estudis de dos anys, el programa s'ha renovat amb nous continguts i enfocaments. Aquest cicle es centra en guiar el medi natural i el temps de lleure, abastint des de guiatges a la muntanya fins a activitats aquàtiques com caiac i windsurf. Aquesta àmplia gamma d'activitats busca preparar els alumnes per a diferents rols de guia en entorns naturals diversos. Reyes explica que "l'objectiu és aprofundir en la capacitat dels alumnes per guiar col·lectius amb capacitats diverses, adaptan cada activitat a les necessitats de la persona usuària".

Audio file

Olesa de Montserrat ofereix una oportunitat única per a l'estudi del lleure a l'entorn natural. Aquesta col·laboració entre l'Ajuntament i l'INS Daniel Blanxart no només enforteix el vincle entre l'educació i la comunitat, sinó que també crea oportunitats valuoses per a l'alumnat de GUIAMN.