18/01/24

Engeguen les obres d'instal·lació de la xarxa de fibra òptica municipal

El desplegament de la xarxa de fibra òptica permetrà interconnectar equipaments municipals com Ca l’Oriol, Els Safaretjos, Cal Rapissa, l’antic edifici de Les Paüles i Cal Puigjaner. 

Image
Instal·lació fibra òptica

Aquesta setmana han començat els treballs al centre del municipi per a connectar amb fibra òptica els equipaments municipals de Ca l’Oriol, Els Safaretjos, Cal Rapissa, l’antic edifici de Les Paüles i Cal Puigjaner. El regidor de Planejament Urbanístic, Marc Serradó, ha destacat la importància d’aquests treballs que “permetran millorar la connectivitat de tots els equipaments municipals amb fibra òptica i que ara mateix estan connectats amb el sistema wimax (wifi) i antena”.

En total seran 5 fases que tenen una durada fins el mes d’abril. “A mesura que vagin avançant, s’anirà informant al veïnat de cadascuna de les fases i de les seves afectacions, amb plànols informatius a la ciutadania i amb reunions amb el veïnat i comerços de cada zona”, ha explicat el regidor. Aquest dilluns van començar els treballs preliminars de senyalització i informació al veïnat del Nucli Antic. 

Aprofitant l’obertura de rases en aquests carrers, l’Ajuntament també renovarà i recol·locarà part del mobiliari com bancs, pilones i jardineres per pacificar el trànsit. En aquest primera fase els vehicles accediran al Nucli Antic pel carrer de Coscoll i sortiran per la plaça de les Fonts i carrer dels Arbres. 

A la plaça de les Fonts s’eliminarà el petit desnivell que hi ha a la font per a eliminar barreres i fer un paviment continu. Aquí també s’instal·laran dos fanals nous i s’eliminen els focus que hi ha a la façana de l’escola Povill. 

A part de la connexió per fibra del centre del municipi, l’Ajuntament també farà la instal·lació a la part sud, al polígon industrial de La Flora, per connectar la nau de la brigada municipal. En fases posteriors es farà arribar la fibra fins a la llar d’infants La Baldufa i el Pavelló Municipal Salvador Boada.

L’import total d’adjudicació d’aquestes obres és de  62.284’51 €.