10/01/22

Engeguen les obres de remodelació de la plaça del Dr. Fleming i entorn

La primera fase del projecte durarà fins al mes d'abril i sobretot afecta la zona de la plaça del Dr. Fleming entre el final del carrer de Barcelona i el carrer de Pau Casals. Aquesta setmana comencen els treballs de renovació del clavegueram de la plaça.

Image
Plaça Doctor Fleming amb unes valles per delimitar les obres

Aquesta setmana comencen les obres de remodelació de la plaça del Doctor Fleming, un projecte urbanístic que també contempla la millora de tota la zona del cementiri antic i la prolongació del carrer Barcelona.

De fet, l'obra ja ha començat setmanes enrere amb treballs previs consistents en l’adequació de l’espai que hi ha passat la via dels FGC per habilitar zones d’aparcament alternatiu i millorar-ne l'accés a través del pas subterrani que hi ha per la banda del cementiri vell. Tot i que els passos soterrats continuen oberts, ara s’habilita un pas alternatiu per passar per sota de les vies “ es fa un accés més ample, còmode i a cel obert, amb una rampa per passar a l’altra banda de les vies” ha explicat l’alcalde Miquel Riera.

Després d’aquests treballs previs, ara començaran les obres d’urbanització de la fase 1, que durarà fins a l'abril, i que sobretot afecta la zona de la plaça del Dr. Fleming entre el final del carrer de Barcelona i el carrer de Pau Casals. “Començaran per la renovació del clavegueram a la plaça Doctor Fleming per poder resoldre així els problemes de clavegueram que pateix la part baixa de l’Eixample. Amb aquestes obres hi haurà restriccions de trànsit ja que a alguns carrers només hi tindran els veïns i veïnes” ha explicat l’alcalde, qui ha afegit que “aquesta setmana es reparteix informació detallada al veïnat perquè coneguin l’evolució i afectacions d’aquesta fase”.

Durant la 1, es reubica la parada de bus que hi ha a la plaça al carrer de Colon, i també es traslladen els contenidors als carrers de Ferrocarrils Catalans i República Argentina. La parada de bus i els contenidors tornaran a la seva ubicació habitual quan arrenqui la fase 2. 

Quant als aparcaments, a banda de les places d'aparcament alternatiu que es creen a l'altra banda de la via, també es fan una setantena més al carrer  Amadeu Paltor, al costat de la comissaria de la Policia Local. Quan les obres estiguin en la fase 3, també hi haurà aparcament alternatiu a l'avinguda de Francesc Macià. 

Durant totes les fases es garantirà itineraris adaptats per als vianants. El que sí quedarà afectat és el trànsit de vehicles. Els moments de més afectació serà quan se solapin les fases 1 i 2, i les fases 2 i 3.

La segona fase arrencarà la tercera setmana de febrer i es perllongarà fins el juliol, i comprendrà la resta de la plaça fins arribar al cementiri vell. La tercera fase, d'abril a novembre, es centrarà en el sector del voltant de l'aparcament que hi ha davant el cementiri vell. 

 

 

 

Documents relacionats