30/08/21

El Club de la Feina de Promoció Econòmica s'adapta per oferir un millor servei

El Club de la Feina de Cal Rapissa (depenent del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa) s'ha adaptat a un nou format, amb més ordinadors per a les persones usuàries i el suport i assessorament tècnic d'una orientadora laboral.

Image
Sala amb ordinadors i dues usuàries reben suport d'una orientadora laboral

Buscar feina és una feina i comporta moltes accions diferents i moltes persones no les poden o saben fer de forma autònoma. Amb l'objectiu de que aquestes persones tinguin més garanties en el seu procés de recerca de feina treballa el Club de la Feina de Cal Rapissa de l'Ajuntament d'Olesa.  

Aquesta espai, dedicat a la recerca activa de feina de manera autònoma, s'ha adaptat per oferir una millor atenció als usuaris i usuàries. El servei compta amb més recursos, com ara més ordinadors, i també amb l’assessorament d’una orientadora laboral que els ajuda en la identificació dels canals de recerca més adients al seu objectiu laboral, en l’ús de determinats portals d’ocupació, en la preparació i realització de trucades a empreses, en l’elaboració i la revisió de la carta de presentació i del currículum vitae, la planificació i seguiment de l’agenda o la preparació de diferents proves del procés de selecció. L’objectiu és adaptar la recerca valorant les seves necessitats, expectatives i característiques personals i laborals i promoure hàbits que afavoreixin la recerca de feina.

En els quatre mesos que porta funcionant el nou format del Club de la Feina, han atès a més de 126 usuaris i usuàries (des del 4 de maig fins el 24 d’agost). El perfil dels participants al club és molt divers: hi ha joves, persones aturades de llarga durada, persones amb dificultats lingüístiques, persones amb discapacitat, etc.

Les principals accions realitzades són de recerca de feina com ara inscripció a pàgines de recerca, enviament de currículums, consulta a webs d'ofertes públiques i privades, actualització i/o modificació de currículums. També es promou l'autocandidatura, que consisteix en l'enviament dels currículums a empreses on pot encaixar i es pot necessitar el perfil de l'usuari. 

En el Club, els usuaris i usuàries disposen d'ordinadors amb connexió a internet, impressora i telèfon; també reben ofertes de treball adaptades als perfils, sectors i /o zones; i també informació sobre com trobar feina, sobre portals d’ocupació genèrics i especialitzats, fitxes ocupacionals, consultar premsa laboral i revistes especialitzades, material didàctic; informació sobre la formació professional reglada i no reglada i accions formatives realitzades a Cal Rapissa. Al Club de la Feina també fan registres de seguiment de les candidatures i els usuaris aprenen a fer diferents models de currículums i cartes de presentació, entre d'altres.

Per participar en el Club de la Feina de l'Ajuntament d'Olesa cal estar inscrit a la Borsa de treball del Servei de Promoció Econòmica i reservar dia i hora, ja que l'aforament està restringit. 

Edifici Cal Rapissa - C. Ample, 25

Tel. 93 7780050 (Opció 3)

Correu-e: promocio@olesademontserrat.cat

L'horari de funcionament del Club de la Feina és dimarts de 10.00h a 12.00 h i dijous  de 16.00 a 18.00 h.