13/11/23

Aquest cap de setmana Olesa celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Una jornada per reivindicar la importància de recordar que els infants tenen drets innats i irrenunciables, que han de ser protegits i respectats per assegurar un desenvolupament sa i feliç.

Image
Cartell de les activitats programades pel Dia internacional dels Drets dels Infants

El dissabte 18 de novembre, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat commemorarà el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb una jornada especial amb activitats educatives i lúdiques. Aquesta iniciativa, organitzada pel Departament de Benestar Social a través de la xarxa socioeducativa, té com a objectiu conscienciar sobre els drets fonamentals dels infants i promoure la seva importància dins de la comunitat.

La jornada, que es durà a terme a la plaça de Fèlix Figueres i Aragay, estarà dividida en dues parts: una secció més lúdica per als infants i una altra més pedagògica orientada a les famílies. 

La jornada començarà a les 10.30 h amb un taller titulat "Límits amb amor", dirigit per les dinamitzadores de Mamà-Manà. La tècnica de la Xarxa Socioeducativa d'infància i adolescència - Pla Educatiu d'Entorn, Anna Gasset, explica que "aquest taller, que durarà una mica més d'una hora, busca reflexionar sobre la importància dels límits en l'educació dels més petits i com aquests proporcionen seguretat". Aquest acte es durà a terme a la Sala de Ca l'Oriol (c. Salvador Casas, 17).

Audio file

"És la segona edició d'aquest taller, ja que va tenir una molt bona acollida l'any passat. Creiem que és important parlar i reflexionar sobre com establir límits de manera amorosa i com aquesta pràctica és fonamental per al desenvolupament dels infants", afegeix Gasset. A més, mentre els pares participen en el taller, es prepararà un espai amb jocs i altres activitats perquè els infants puguin gaudir amb els educadors de la xarxa socioeducativa.

Pel que fa a la secció més lúdica, davant l'Ajuntament, hi haurà una xocolatada on cada infant podrà pintar el seu dret en relació amb la commemoració. La jornada culminarà a les 12 h amb un espectacle familiar a càrrec de la companyia Rikus. Gasset comenta que "serà un moment per fomentar el riure, la diversió i la cohesió comunitària, més enllà de la quotidianitat de casa".

Audio file

Anna Santiago, membre de l'equip socioeducatiu del Departament de Benestar Social, recorda que "des de la Xarxa Socieducativa es vetlla per tenir tots els recursos i serveis bolcats en aquest sentit". La també socioeducadora del departament, Raquel Ramos, afegeix que "encara hi ha molta gent que no sap que els infants tenen aquests drets i fa falta el treball de la Xarxa Socioeducativa".

Audio file

El Dia Internacional dels Drets dels Infants se celebra anualment el 20 de novembre i constitueix una oportunitat per reflexionar sobre els progressos realitzats i les metes per assolir en matèria de drets infantils arreu del món.