19/03/21

Disminució del risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la covid-19 a Olesa

El risc de rebrot a Olesa ha deixat de ser alt i passa a moderat, amb un índex de 66 i un nivell de transmissió de 0,58. Malgrat les bones dades, cal continuar extremant les mesures de prevenció per evitar rebrots, sobretot de cara a Setmana Santa.

Image
Carrer lateral del Cap on s'ha posat el nou modul de suport del Cap

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat ha passat d’alt a moderat, amb un índex de 66 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 0,58 (de cada 10 persones positives només en contagien a 5). El percentatge de PCR positives és del 2,24%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 57 anys. El portal també indica que 2.202 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 873 persones la segona dosi.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, en els darrers 14 dies s’han donat 18 positius d’entre totes les PCR i tests d’antígens realitzats. A hores d’ara hi ha 13 persones positives amb seguiment clínic. El CAP continua amb la vacunació a les persones majors de 80 anys, i de fet, ja s’han començat a dispensar les segons dosis de la vacuna Pfizer en aquest col·lectiu.

D’altra banda, avui s’ha començat a instal·lar un mòdul prefabricat al costat del CAP, que permetrà traslladar fora del centre l’activitat relacionada amb el coronavirus. L'objectiu d'aquests mòduls que Salut està instal·lant a tot el territori és separar l’activitat covid de la resta, garantint els dobles circuits i assegurant una major seguretat dels professionals i la ciutadania dins els centres. El desplegament dels mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, amb la voluntat d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre covid i no covid. En total CatSalut instal·larà 18 mòduls a la regió sanitària metropolitana Sud. La previsió és que aquest mòdul de suport entri en funcionament al mes d'abril.

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que no hi ha cap persona d’Olesa ingressada. Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes sis continuen sent verdes (és a dir, no tenen cap positiu). Pel que fa a les escoles i instituts del municipi, a data d’avui no hi ha cap grup confinat de cap escola.

Malgrat les bones dades quant a risc de rebrot i velocitat de transmissió, tant des de l’Ajuntament d’Olesa com des del CAP es vol insistir en la necessitat que la ciutadania no es relaxi en la presa de mesures de prevenció, extremi la prudència i compleixi de manera estricta les mesures sanitàries, sobretot de cara a Setmana Santa, i a fi d’evitar una quarta onada de la pandèmia.