15/03/22

Nova campanya informativa de la Policia Local per promoure la seguretat viària

La Policia Local d’Olesa de Montserrat planifica al llarg de l’any diferents campanyes d’informació i sensibilització adreçades a la ciutadania, sobretot des de les unitats de trànsit i de relacions amb la comunitat.

Image
Control Policial a l'entrada d'Olesa. Dos policies i una dona policia paren dos vehicles

La Policia Local d’Olesa de Montserrat ha engegat aquesta setmana una campanya de seguretat viària adreçada especialment als vianants. El caporal de la unitat de trànsit, Carmelo Carrasco, ha explicat que la seguretat viària és una qüestió que “es treballa tot l’any des de la Policia Local per conscienciar vianants i conductors” però aquesta setmana “s’aprofita per fer més incidència” amb l’objectiu principal d’evitar, sobretot, els atropellaments, respectant semàfors i passos de vianants.

El mes de febrer la Policia Local va dur a terme una de les campanyes habituals per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues. Aquesta acció policial tenia com a objectius reduir els morts i els ferits greus per accidents de trànsit; garantir la seguretat en la mobilitat de totes les persones, i conscienciar les persones conductores sobre les tràgiques conseqüències que pot tenir el consum d’aquestes substàncies. Segons el caporal, "la  valoració ha estat molt positiva ja que es constata que hi ha una alta conscienciació dels conductors sobre el perill que comporta consumir drogues mentre són al volant. De 100 controls realitzats només dos van donar positiu, un en alcohol i l’altre en drogues”.

Les properes campanyes que durà a terme la unitat de trànsit de la Policia Local són de control de velocitat amb l’objectiu que les persones conductores coneguin i apliquin els límits de velocitat;  de prevenció de distraccions al volant; de control dels vehicles de mobilitat personal (sobretot patinets elèctrics); de control de soroll de motos i ciclomotors, i de control del transport escolar per comprovar que els vehicles compleixin la normativa legal requerida. En bona part, les campanyes de la unitat de trànsit es coordinen conjuntament amb el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra.

Campanyes de relacions amb la comunitat

La unitat de relacions amb la comunitat de la Policia Local d’Olesa ha impulsat un calendari anual de campanyes informatives.

Aquesta setmana ha finalitzat la que estava dirigida als polígons industrials i que ha servit per fer la presentació de la unitat de relacions amb la comunitat entre les empreses del municipi i actualitzar la base de dades que té la policia local pel que fa a les persones de contacte de cada empresa.

El mes d’abril començarà una campanya informativa contra la venda d’alcohol a menors i al juny una per donar a conèixer la unitat entre la zona rural del municipi i amb l’objectiu de prevenir furts i robatoris de material agrícola.

A finals d’any, la unitat de relacions amb la comunitat impulsarà una campanya específica de bon ús dels espais pròxims a centres escolars i amb l’objectiu de promoure la bona relació amb la comunitat educativa del municipi (els centres educatiu i les AMPA).

Amb l’inici de la campanya de Nadal, des de la unitat de relacions amb la comunitat es tornarà a organitzar, com és habitual, una campanya informativa entre els comerços del municipi sobre mesures de seguretat per evitar robatoris durant l’època de compres, quan hi ha molta afluència de compradors i més volum de facturació.

Des de la Policia Local es recorda, que, davant qualsevol fet delictiu que s’hagi patit o se’n tingui coneixement, comerços i ciutadania poden contactar amb la Policia Local al 93 778 31 31 o amb el telèfon d’emergències 112.