28/02/22

Evolucionen a bon ritme les obres de remodelació de la plaça del Dr. Fleming i entorn

També segueixen segons el calendari previst les obres de construcció d'una nova planta a l'edifici de la piscina coberta. La previsió és enllestir l’obra entre els mesos de maig i juny.

Image
Miquel Riera, alcalde d'Olesa al lloc de les obres

Avancen a bon ritme les obres de remodelació de la plaça del Doctor Fleming, el projecte urbanístic que també contempla la millora de tota la zona del Cementiri Vell i la prolongació del carrer de Barcelona. L'objectiu de l'obra és acostar la zona del riu a aquest sector del municipi amb un parc urbà. Alhora, es faran millores com la remodelació del pas subterrani que enllaça amb l'altre cantó de la via, per fer-lo molt més segur i directe.

Al gener van començar les obres de la fase 1, que sobretot afecta la zona de la plaça del Doctor Fleming, entre el final del carrer de Barcelona i el carrer de Pau Casals. Fins ara els treballs s'han centrat principalment en la renovació del clavegueram de la plaça Doctor Fleming “que presentava molts problemes perquè estava molt malmès i era molt antic” ha explicat l’alcalde. Miquel Riera ha afegit que “ara ja està fet tot el clavegueram nou i s’està comprovant amb càmeres que tot estigui bé i que l’antic també estigui ben connectat. A més, s’està inspeccionant el que està sota de les vies del tren per veure si està en bones condicions”.

Després de la renovació del clavegueram s’acabaran d’enllestir els treballs de la superfície del carrer i la plaça i, en paral·lel, arrencarà la fase 2, amb la continuació de la renovació del clavegueram en direcció al Cementiri Vell. “En pocs mesos es recuperarà la circulació de vehicles i es podrà accedir a l’estació dels Ferrocarrils, i també veurem com s’accelera la imatge final que tindrà el sector, perquè començaran els treballs de pavimentació del carrer i la col·locació dels escocells de l’arbrat” ha dit l’Alcalde.

Aquesta segona fase és previst s’acabi al juliol, i aleshores en començarà la tercera i darrera, que es centrarà en el sector del voltant de l'aparcament que hi ha davant el Cementiri Vell. 

Durant totes les fases es garanteixen itineraris adaptats per als vianants. Pel que fa al trànsit de vehicles, els moments de més afectació seran quan se solapin les fases 1 i 2, i les fases 2 i 3.

Aquest projecte va arrencar el 2016, amb la definició de la zona en la qual actuar, un procés de participació ciutadana i les tasques administratives per aconseguir el tancament i enderroc del Cementiri Vell. Posteriorment a la presentació pública del projecte, al 2019 es va redactar l'avantprojecte el 2019 i el 2020 el projecte constructiu. El projecte té un cost d'una mica més d'1,6 milions d’euros.

Recta final a les obres d'ampliació de l'edifici de la piscina coberta

Les obres de construcció d’una nova planta a l’edifici de la piscina coberta d’Olesa inicien la recta final. És previst que el mes vinent es facin els tancaments de la façana i, posteriorment, els acabats i les instal·lacions de serveis. Aquesta nova planta acollirà una sala de musculació, una d’activitats dirigides i una de ciclisme de sala, que també tindrà altres usos. A més, s'hi construirà un bar restaurant.

Miquel Riera, alcalde i regidor de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament d’Olesa, ha explicat que “els treballs evolucionen segons el previst. En breu es farà l’adequació de paviments, tota la instal·lació de maquinària i l’adequació de l’espai per als equips de so i d’imatge”.

Amb aquesta ampliació, l’Ajuntament d’Olesa vol enllestir l’equipament i aconseguir que tingui unes instal·lacions equiparables a les d’altres municipis dels voltants. “És un equipament que ens fa molta falta i que permetrà recuperar molts usuaris”, ha dit Riera.

La previsió és enllestir l’obra entre els mesos de maig i juny i posar en marxa les novetats de l'equipament la temporada 2022-2023.